Departe de a lămuri opinia publică românească de ce a fugit de Justiția Română timp de 15 ani în Ungaria, unde a fost protejat de statul ungar în ciuda cererilor de extrădare formulate de autoritățile române și a unui mandat de arestare european, Ernő Barabás, condamnat penal la 9 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor – cea mai gravă infracțiune contra vieții – ne acuză de… discriminare. Reamintim că articolele nostre sunt realizate cu sprijinul unui coleg maghiar din presa de investigații ungară, iar majoritatea surselor folosite ca documentare, de la revista Forbes, filiala din Budapesta, la Kronikaonline sau Atlaszo.hu, un redutabil portal independent membru al Rețelei Globale de Jurnalism de Investigații, sunt… ungurești, motivul pentru care le-am folosit și citat fiind, evident, apreciate calitativ în mod deosebit.

Poziția oficială a companiei Hell Energy, trimis de filiala din România

Către: domnul Victor Roncea, Publicist evz.ro

Dată: 23 aprlilie 2020

Subiect: poziție oficială cu privire la materialele de presă publicate în 22 și 23 aprilie pe evz.ro

Stimate domnule Roncea,

Noi, proprietarii, conducerea și angajații companiei HELL ENERGY, credem în puterea solidarității și respingem toate formele de discriminare din momentul înființării firmei până în prezent.

În legătură cu articolele scrise și publicate de curând, cu rea intenție,  rea credință și absurditate, ținem să precizăm că noi, HELL ENERGY, condamnăm profund toate formele de discriminare etnică, religioasă, rasială și alte discriminări asemănătoare.

Atitudinea noastră față de colegi este determinată exclusiv de efortul de muncă depus și onestitatea comportamentului uman, lucru demonstrat și de faptul că brandul este prezent în aproximativ 50 de țări, iar colegii noștri sunt membri activi și apreciați ai colectivelor locale.

Respingem și protestăm împotriva oricărei tentative de divizare a societății și influențare a opiniei publice și ne asumăm dreptul de a răspunde prin mijloace legale.

În procesul de selecție a angajaților HELL ENERGY din România, niciodată nu s-a pus problema naționalității. Cel mai bun exemplu pentru a demonstra acest lucru este chiar în persoana Directorului General, Micșunica Pelaghie. Aceasta se află în fruntea societății, unde colegii, maghiari și români deopotrivă, colaborează într-o bună armonie.

HELL ENERGY nu este doar o societate, ci și o comunitate de valori, în care nu este loc pentru niciun fel de discriminare, iar colegii noștri sunt evaluați exclusiv pe bază de performanță, indiferent de culoarea pielii sau de origine.

Cu respect,

Echipa HELL ENERGY