Finala din semifinale

Finala din semifinale

Visul frumos al spaniolului Rafael Nadal de a triumfa si intr-un alt turneu de Grand Slam decat Roland Garros a fost spulberat ieri, in sferturile de finala de la Australian Open, de chilianul Fernando Gonzalez.

Aflat intr-o forma de invidiat, sud-americanul l-a invins clar, scor 6-2, 6-4, 6-3, pe Nadal, cap de serie numarul 2, si a acces in semifinale, acolo unde va da piept cu germanul Tommy Haas, autorul unei alte mari surprize ieri, la Melbourne. Haas l-a batut in „sferturi” pe rusul Nikolai Davidenko, favorit numarul 3, dupa un meci de infarct, scor 6-3, 2-6, 1-6, 6-1, 7-5.

In cealalta semifinala din concursul masculin, elvetianul Roger Federer, numarul 1 mondial si campion „en-titre”, va da piept astazi (ora 10.30, in direct la Eurosport) cu americanul Andy Roddick, cel care l-a invins la inceputul anului in finala turneului demonstrativ de la Kooyong.

Rusoaica Maria Sarapova, care va redeveni saptamana viitoare numarul 1 WTA, a acces in penultimul act la Melbourne, dupa o partida epuizanta in compania compatrioatei sale Anna Ceakvetadze, scor 7-6 (5), 7-5. Cel mai asteptat meci din „sferturi”, Kim Clijsters (Belgia) - Martina Hingis (Elvetia), a fost o mare dezamagire, cele doua campioane avand o evolutie stearsa, presarata cu  numeroase erori.

Ne puteți urmări și pe Google News

In cele din urma s-a impus Clijsters, care a infruntat-o azi-dimineata pe Sarapova. Pentru celalalt loc din finala s-au luptat Serena Williams (SUA) si pustoaica Nicole Vaidisova (17 ani), din Cehia.