Final de Euro pentru România

Final de Euro pentru România

România părăseşte Euro 2008 încă din faza grupelor, după ce a pierdut, scor 0-2, meciul cu Olanda. Olandezii au jucat cu rezervele, dar acest lucru contează mult prea puţin atunci când îţi permiţi să trimiţi pe teren jucători ca Van Persie, Robben, Afellay sau Huntelaar. Pentru România, rămâne amintirea superbului meci cu Italia. Dar, poate cel mai important, rămâne imaginea minunaţilor suporteri români. Felicitări în primul rând lor, pentru atitudine, şi abia apoi echipei şi lui Piţurcă!

Huntelaar şi Van Persie au marcat pentru o victorie clară a Olandei, care şi-a construit mai multe ocazii mari de gol. Olanda şi Italia merg în sferturile de finală ale Euro 2008 şi s-ar putea întâlni din nou în semifinale.

Final de meci la Berna şi final de Euro 2008 pentru România.

Min. 89. Centrare a lui Raţ, dar Stekelenburg este pe minge. Italia conduce cu 2-0 la Zurich şi suntem eliminaţi. Min 87. GOL OLANDA! Van Persie trage năprasnic din 7-8 metri lateral stânga şi Lobonţ nu are nicio şansă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Min 85. Corner pentru România. Cociş are o minge la picior în careul olandez, dar nu găseşte poziţia de şut.

Min 83. Pasă a lui Dică pentru Mutu, care ratează din 6 metri. Mingea ajunge la Florentin Petre, dar mijlocaşul nostru trimite din foarfecă peste poartă!

Min 82. Iese Nicoliţă, intră Petre. La olandezi, Hesselink ia locul lui Huntelaar.

Min 80. Avem superioritate în atac. Daniel Niculae greşeşte însă pasa pentru Mutu.

Min 78. "Galben" pentru Chivu, după un fault dur la De Cler. Lovitură liberă pentru olandezi, dar Raţ respinge bine.

Min 77. Olandezii se menţin în atac şi atacă pe partea dreaptă, unde se află Melchiot.

Min 72. Iese Codrea, intră Dică. Am putea conta mai mult în ofensivă cu atacantul Stelei pe teren.

Min 70. Tamaş găseşte o pasa excelentă pentru Mutu, mingea ajunge la Codrea, dar mijlocaşul greşeşte centrarea. Nu reuşim să pasăm în preajma careului olandez.

Suporterii români cântă imnul naţional. Superbă atitudine!

Min 63. Atacăm, dar lipseşte pasa care să facă diferenţa. Chivu nu se sincronizează deloc cu Mutu. Contra se implică mai mult în ofensivă, dar nu este foarte lucid.

Min 60. Iese Marius Niculae, intră Daniel Niculae.

Min 57. Iese Boulahruz, intră Melchiot. Robben este înlocuit de Kuyt.

Min 54. GOL OLANDA! Huntelaar înscrie din 7 metri, după o fază reuşită de atac a olandezilor.

Min 49. Stop excelent a lui Van Persie, olandezul trage la poartă din 6 metri, dar Lobonţ respinge minunat!

Min 46. A început repriza a doua. Mutu trage de la 30 de metri, dar Stekelenburg prinde.

Evz.ro vă invită să participaţi pe durata turneului la concursul "Ghiceşte cu EVZ scorul zilei!", prin care puteţi câştiga un tricou-replică al echipei de fotbal a României sau un bax de bere. Final de primă repriză la Berna. În acest moment, Italia este calificată în "sferturi", deoarece conduce Franţa la pauză. Aşadar, trebuie să înscriem sau să egaleze Franţa.

Min 45. Pasă bună a lui Raţ pentru Codrea, care pune latul din 13-14 metri. Mingea trece peste poarta lui Stekelenburg. Mare ocazie pentru România!

Min 44. Fază rapidă a olandezilor, Boulahrouz centrează pentru Robben, care faultează în atac.

Min 40. Dribling bun al lui Mutu, care pasează scurt pentru Cociş. Acesta trage de la 20 de metri, dar peste poartă.

Min 36. Huntelaar pasează perfect pentru Robben, care ratează singur cu Lobonţ. Robben a trimis pe lângă Lobonţ, dar şi pe lângă poartă.

Min 34. Mare ocazie pentru Olanda. Pasa genială a lui Afellay pentru Boulahrouz, care centrează pe jos pentru şutul lui Huntelaar. Vârful olandez a tras peste poartă din numai 10 metri.

Min 32. Şut de la 20 de metri al lui Mutu, dar mingea trece peste poarta olandeză. Era o poziţie excelentă pentru un şut puternic.

Min 30. Robben se descurcă excelent pe stânga atacului olandez, centrează pe jos, dar Raţ interceptează.

Min 27. Centrare a lui Engelaar pentru Van Persie, care reia cu capul peste poartă. Foarte implicat în jocul ofensiv al olandezilor este Engelaar.

Min 25. Pasă lungă a lui Tamaş pentru Mutu, acesta preia bine şi pasează la Nicoliţă, care centrează mult prea lung. Batem o lovitură de la margine, Mutu preia bine şi trage în blocaj. Prima ocazie pentru noi!

Min 22. Pasa reuşită a lui Heitinga, primeşte Huntelaar, dar comite henţ. Atacantul olandez era la doar 7-8 metri de poarta noastră.

Min 20. Centrare a lui Engelaar, care centrează un pic prea sus pentru Van Persie. Atacantul olandez trimite peste poarta lui Lobonţ.

Min 15. Joc lipsit de strălucire de ambele părţi. România forţează atacurile pe partea stângă, unde joacă Mutu.

Sunt mai mulţi suporteri olandezi decât români pe Stade de Suisse, dar românii se fac perfect auziţi.

Min 9. Lovitură liberă pentru România. Sunt 30 de metri de poarta olandezilor. Chivu trage mult peste poarta lui Stekelenburg.

Min 5. O intervenţie excelentă a lui Nicoliţă opreşte un atac al olandezilor. Marius Niculae trage tare de la 20 de metri, dar pe lângă poartă.

Min 1. A început partida de la Berna. Suporterii români fac o atmosferă extraordinară pe Stade de Suisse.

Formaţiile de start: România: Lobonţ - Contra, Tamaş, Ghionea, Raţ - Codrea, Cociş, Chivu - Nicoliţă, Mutu - M. Niculae Olanda: Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Bouma, De Cler - De Zeeuw, Engelaar - Van Persie, Afellay, Robben - Huntelaar

Nume ca Robben, Van Persie, Huntelaar şi, mai mult, dorinţa de afirmare a acestora fac din meciul cu "portocalii" unul deosebit de dificil.

Evz.ro vă invită să urmăriţi cel mai important meci al României la Euro 2008, unul în urma căruia "naţionala" lui Victor Piţurcă ar putea obţine, pentru a doua oară în istorie, calificarea în sferturile de finală ale unui turneu final de Campionat European.

România va începe cu Marius Niculae şi Mutu în atac, cu Bănel Nicoliţă pe partea dreaptă şi cu Ghionea, care îi va lua locul suspendatului Goian în centrul apărării.

Dacă se califică în faza sferturilor de finală, România va întâlni câştigătoarea grupei D, Spania.

ULTIMELE ŞTIRI DE LA EURO 2008:

Naţionala Emo

La pământ!

„N-avem cu cine“

Bătaie pe stadion, bătaie în stradă -------------------------------------------------------------- COMENTARIUL LIVE AL MECIULUI FRANŢA-ITALIA 0-2 --------------------------------------------------------------- „Suporterii români nu şi-au mai vândut biletele!“

Modelul suedez ori Maica Rusia?

SPECTACOL: Fanii olandezi, cei mai inventivi de la Euro --------------------------------------------------------------- Slaven Bilici: „Putem bate pe oricine“

Nemţii cred că n-au şanse cu Portugalia Un mort şi 23 de arestaţi după meci --------------------------------------------------------------- OLEG PROTASOV: „Ar trebui să se facă iar URSS!“ ---------------------------------------------------------------- Promisiuni „electorale“ pentru fotbaliştii români Prinţul Sturdza jr: „L-am dus pe Lupescu la Blatter!“

Prietenii olandezi la nevoie se pot cunoaşte

Allah e mare!

Din finală a Campionatului Mondial, derby al codaşelor!