FILMUL EVZ: Tombstone

FILMUL EVZ: Tombstone

Încă o ecranizare a evenimentelor care l-au trasformat pe Wyatt Earp în erou al americanilor.

Fostul avocat Wyatt Earp (Kurt Russell), cei doi fraţi ai săi şi prietenul lor Doc (Val Kilmer) se reunesc în oraşul Tombstone, cu speranţa că aici vor duce o viaţă liniştită. Devenit şerif, Wyatt are grijă ca legea să fie respectată.

Îndeplinindu-şi datoria, intră însă în conflict cu sângeroşii fraţi Clanton, bandiţi renumiţi pentru violenţa lor. Astfel ia naştere o confruntare decisivă, cea mai grea încercare pentru celebrul şerif.

O legenda locală spune că un căutător de argint, care spera să descopere un nou filon în Arizona, a întrebat nişte crescători de vite ce anume poate găsi în aceste zone aride ale SUA. Răspunsul sinistru a fost cât se poate de scurt: propria sa piatră de mormânt (Tombstone).

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin anii 1880-1890, Tombstone a fost teatrul de duelare al pistolarilor. În cimitirul local, de altfel un punct de atracţie al oraşului, se pot vedea numele celor ucişi în dueluri. Azi, turiştii se distrează reproducând duelurile de odinioară cu gloanţe oarbe. Din anul 1959, există aici şi un muzeu unde se pot vedea sălile de judecată, biroul şerifului, închisoarea şi spânzurătoarea.

Povestea şerifului-erou a cunoscut numeroase ecranizări dea lungul timpului. Printre cei care i-au dat viaţă numărându-se Burt Lancaster şi Kevin Costner.

20.30 - Kanal D