FILMUL EVZ: Operaţiunea

FILMUL EVZ: Operaţiunea

"Războiul lui Charlie Wilson" spune o poveste adevărată cu un congresmen, o doamnă din înalta societate şi un agent CIA.

Charlie Wilson (Tom Hanks) este un congresmen cam naiv din Texas, adeptalpetrecerilorşidistracţiilor. El este convins de către Joanne Herring (Julianne Moore), o bogată texană care-i este când prietenă, când amantă, să se implice în finanţarea afganilor în războiul contra Uniunii Sovietice, care tocmai îi invadase.

Împreună cu prietenul lor, agentul CIA Gust Avrakotos (Phillip Seymour Hoffman, nominalizat la Oscar pentru acest rol), Charlie şi Joanne călătoresc şi realizează alianţe între pakistanezi, afgani, egipteni, traficanţi de arme şi... o dansatoare din buric. Succesul misiunii lor a fost teribil, reuşind să crească fondurile de la cinci milioane la peste un miliard de dolari, fapt care a cântărit greu în decizia sovieticilor de a-şi retrage trupele.

La premiera filmului, pe covorul roşu a păşit şi adevăratul Charlie Wilson, deşi se recupera după ce suferise un transplant de inimă. Deşi în film nu se pomeneşte acest aspect, Charlie şi Joanne au fost logodiţi, la un pas să se căsătorească.

Ne puteți urmări și pe Google News

22.30 - HBO