FILMUL EVZ: Mihai Viteazul

FILMUL EVZ: Mihai Viteazul

Calităţile domnitorului român sunt scoase în evidenţă cu realism de extraordinarul Amza Pellea.

Prezentat în două părţi, "Călugăreni" şi "Unirea", filmul îl prezintă pe Mihai Pătraşcu (1593-1601), cel care a intrat în istorie ca Mihai Viteazul (Amza Pellea), prinţul care a unit cele trei provincii româneşti - Valahia, Moldova şi Transilvania - într-un singur stat la sfârşitul secolului al XVI-lea, în ciuda opoziţiei Imperiului Otoman şi a celui Habsburgic.

Filmul beneficiază de scene de luptă impresionante, intrigi politice (în care apar generalul Basta, Rudolf al II-lea, Sinan-paşa, Mehmet al III-lea şi Sigismund Báthory), precum şi drame de familie.

Superproducţia regizată de Sergiu Nicolaescu, la care, pe lângă distribuţia de excepţie, au participat 5.000 de figuranţi, a fost propunerea României pentru Premiile Oscar, la categoria Cel mai bun film străin în anul 1972.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, într-un clasament realizat de site-ul IMDb.com la începutul acestui an, "Mihai Viteazul" s-a clasat pe locul trei în topul celor mai bune filme istorice din toate timpurile. Partea a doua poate fi urmărită duminică, 8 august.

20.00 - PRO CINEMA