Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Luptătorul
FILMUL EVZ: Luptătorul

FILMUL EVZ: Luptătorul

Mickey Rourke face un rol extraordinar, care i-a adus prima nominalizare la Oscar din carieră.

Luptătorul profesionist Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke), vedetă incontestabilă a ringului în anii ’80, a fost forţat să pună capat unei cariere promiţătoare din cauza unui atac de cord suferit în timpul unei partide.

Avertizat de medici că este foarte posibil să-şi piardă viaţa dacă rămâne fidel ringului de luptă, Randy ia decizia dureroasă de a renunţa la sport şi se angajează într-un magazin de delicatese.

În timp, îşi găseşte liniştea alături de stripteusa Cassidy (Marisa Tomei, nominalizată la Oscar pentru acest rol) şi încearcă să se împace cu înstrăinata lui fiică, Stephanie (Evan Rachel Wood). Însă atunci când i se oferă şansa de a lupta pentru ultima dată împotriva Ayatollahului (Ernest Miller), vechiul său adversar, lui Randy Robinson îi este imposibil să reziste tentaţiei, chiar dacă această confruntare l-ar putea costa viaţa.

Mickey Rourke a impresionat atât prin talent, cât şi prin sinceritatea interpretării (conform imdb.com, pentru a asigura realismul unei scene de luptă, Rourke chiar s-a tăiat pe frunte cu o lamă de ras, iar sângerarea a fost cât se poate de reală). Deşi mulţi au apreciat că merita să câştige Premiul Oscar pentru acest rol, Rourke a fost doar nominalizat, în schimb a obţinut un Glob de Aur şi un Premiu BAFTA.

23.05 – HBO

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: