FILMUL EVZ: Inimă neînfricată (Braveheart)

FILMUL EVZ: Inimă neînfricată (Braveheart)

Regizor, actor şi producător, Mel Gibson vine cu un film despre dragoste, trădare şi naşterea unei naţiuni.

Povestea începe când, după ce tatăl şi fratele lui au fost ucişi de către englezi, tânărul William Wallace este luat în custodie de unchiul său, un naţionalist înfocat. După 20 de ani, William (Mel Gibson) revine pe pământurile natale. Aici se re întâlneşte cu Murron, iubita lui din tinereţe. Deşi se zvoneşte că e pe cale să se pornească o revoluţie împotriva asupritorilor englezi, William nu vrea decât să trăiască o viaţă liniştită alături de iubita lui.

Totul ia însă o turnură dramatică după ce, la o zi după căsătoria secretă a celor doi tineri, Murron e ucisă de soldaţi. William, alături de ceilalţi săteni, decide să oprească o dată pentru totdeauna asuprirea Scoţiei de către englezi. Singura rază de lumină care mai apare în viaţa lui este frumoasa prinţesă de Wales (Sophie Marceau).

Pentru eforturile sale, Gibson a fost recompensat cu un Premiu Oscar pentru Cea mai bună regie, filmul adjudecându-şi statuetele de aur şi pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun machiaj, Cel mai bun film şi Cele mai bune efecte sonore.

20.30 - PRO TV

<object height="340" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/d8eiuEa7ZHE?fs=1&hl=ro_RO" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/d8eiuEa7ZHE?fs=1&hl=ro_RO" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="340" width="560"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News