Cel de-al patrulea film din seria "Furios şi iute" nu se dezice de la adrenalină, maşini tunate şi viteză. În plus aduce peisaje din mai multe state şi un fir epic mai bine conturat.
Fostul condamnat Dominic Toretto (Vin Diesel) şi agentul FBI Brian O’Conner (Paul Walker) se întâlnesc pe străzile din Los Angeles, după ce Toretto este forţat de împrejurări să se întoarcă din Mexic.
Cei doi au, de această dată, un duşman puternic împotriva căruia trebuie să se alieze: un traficant de heroină, care caută să importe stupefiante din Mexis în SUA.
Ca şi în celelalte filme, nici de aici nu putea să lipsească o reîntâlnire pe patru roţi, care mai de care mai tunate, cu Letty (Michelle Rodriguez) şi Mia (Jordana Brewster).
"Furios şi iute: Piese originale" are, în mare parte, echipa de până acum. Regizorul Justin Lin, producătorii Neal H. Mor, Vin Diesel şi Michael Fottrel şiau mai pus amprenta pe filme precedente din serie.
Actorii Vin Diesel şi Paul Walker sunt, şi în această producţie, în centrul atenţiei. În weekendul lansării în SUA, filmul a avut încasări de circa 70 de milioane de dolari, iar după aproape o lună, suma a depăşit 350 de milioane de dolari. În România au fost vândute aproape 88.000 de bilete.
<iframe width="633" height="352" src="http://www.youtube.com/embed/k98tBkRsGl4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>