Subiectul filmului realizat de Joseph L. Mankiewicz îl face cinematograful cu vedetele sale, cu strălucirea, dramele şi misterele din spatele vedetelor. Harry Dawes (Humphrey Bogart), un regizor afemeiat şi alcoolic , plin de sine şi ironic cu cei din jurul său, se află în Europa, în căutare de noi şi tinere talente.

Aici o descoperă pe Maria Vargas-D’Amata (Ava Gardner), o dansatoare de o frumuseţe uimitoare şi plină de sex-appeal dintr-un bar de noapte. Îi oferă un rol şi face din ea, peste noapte, o vedetă plină de pasiune şi cu priză la public.

Într-o noapte, ea cunoaşte marea iubire în persoana contelui Torlato-Favrini şi, cu uşurinţa ce o caracterizează, hotărăşte, sub "supravegherea strictă" a lui Harry, să se căsătorească, să devină contesă şi să perpetueze numele Torlato-Favrini…

Imediat după căsătorie, Maria descoperă însă că soţul ei este impotent în urma rănilor din război. Dorind să-l facă pe conte fericit, Maria îi mărturiseşte lui Harry că va avea un copil cu un alt bărbat, doar pentru a perpetua numele de Torlato-Favrini.

21.30 – MGM
<iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/djl3GdBt7L8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>