Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Concursul vieţii
FILMUL EVZ: Concursul vieţii

FILMUL EVZ: Concursul vieţii

„Vagabondul milionar”, o poveste spusă fără menajamente, despre destin şi dragoste.

Sub pretextul concursului „Vrei să fii milionar?”, regizorii Danny Boyle şi Loveleen Tandan realizează o impresionantă incursiune în viaţa din zonele sărace ale Indiei, cu totul alta decât atmosfera idealizată pe care o ştiam din filmele cu Raj Kapoor.

Cu un buget de doar 15 milioane de dolari, cu o coloană sonoră deosebită, semnată de A.R. Rahman, şi beneficiind de jocul actorilor Dev Patel şi Freida Pinto, interpreţii tinerilor Jamal şi Latika, debutanţi în lumea cinematografiei, pelicula a cucerit nu mai puţin de opt Premii Oscar şi patru Globuri de Aur.

„Slamdog Millionaire” reuneşte cele mai importante teme bollywoodiene: sărăcia, obsesia bogăţiei, eroii orfani, iubirea pierdută şi regăsită sau gangsterii, fără a avea însă şi tragismul afectat al acestora.

Un vis devenit realitate

Filmul spune povestea lui Jamal Malik, un orfan în vârstă de 18 ani din mahalaua Mumbaiului, care, susţinut de o naţiune întreagă, trebuie să mai răspundă la o singură întrebare pentru a câştiga fabuloasa sumă de 20 de milioane de rupii, în cadrul versiunii indiene a emisiunii „Vrei să fii milionar?”.

Ce caută la acest show un tânăr care nu este interesat de bani reprezintă însă adevăratul subiect al filmului. Fiecare etapă din viaţa lui Jamal ascunde răspunsul la una dintre întrebările jocului.

22.45 – HBO

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News