Trei destine se întrepătrund în timpul Războiului Civil din America. Rănit pe câmpul de luptă, Inman (Jude Law) dezertează pentru a se întoarce la femeia iubita.

În drumul către Ada (Nicole Kidman), bărbatul întâlneşte rebeli şi sclavi eliberaţi, ticăloşi de toate felurile, profitori, toate gunoaiele pe care răutăţile unui război crâncen le pot scoate la suprafaţă. La rândul ei, afectată de ororile petrecute în jurul său, Ada nu mai e femeia care a fost. Acum singură, ea trebuie să înfrunte grozăviile unor vremuri zbuciumate şi să apere ferma moştenită de la tatăl său şi de ruină, şi de atacuri. În ajutorul ei vine Ruby (Renée Zellweger), o femeie de la care Ada învaţă legile supravieţuirii într-o lume pe care nu o cunoştea şi pe care o descoperă cu uimire.

Povestea regizată de Anthony Minghella, după romanul lui Charles Frazier, a fost filmată în România. Pentru interpretarea ei, Renée Zellweger a fost recompensată cu un Oscar, un Glob de aur şi un Premiu BAFTA.
Scene de bătălie din războiul civil american au fost filmate în Carpaţi, la Râşnov şi în Bârsa, iar restul scenelor – în SUA, în Virginia şi în Carolina de Sud.

Realizarea decorurilor pentru scenele din România a costat peste 6,5 milioane de dolari, acestea fiind luate înapoi de regizor şi de scenograf, care deţin drepturile de autor pentru ele.

21.40 – DIGI FILM

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uXGtunJ9Jqk?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>