Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Cadillac Records
FILMUL EVZ: Cadillac Records

FILMUL EVZ: Cadillac Records

Povestea ascensiunii lui Leonard Chess, a casei de producţie create de el şi a artiştilor cu care a lucrat.

Filmul prezintă dezvoltarea Chess Records, celebrul studio de înregistrări din anii ’50 în care s-au lansat nume care aveau să scrie istoria muzicii blues şi rock-and-roll. Printre ei, Muddy Waters (Jeffrey Wright), Little Walter (Columbus Short), Chuck Berry (Mos Def), Willie Dixon (Cedric The Entertainer) sau Etta James (Beyoncé Knowles).

Istoria acestei fabrici de staruri începe cândva la sfârşitul anilor ’40, într-un bar al cărui patron este Leonard Chess (Adrien Brody), un emigrant polonez. Fondată în anul 1950, Chess Records şi-a câştigat în scurt timp reputaţia de casă a unora dintre cei mai talentaţi şi influenţi artişti blues americani.

Titlul filmului se referă la "obiceiul" lui Chess de a dărui un Cadillac nou-nouţ artistului care reuşea să lanseze un hit.

Beyonce este împotriva consumului de droguri

Conform dailymail.co.uk, pentru a se documenta în legătură cu personajul ei, Beyonce a mers la o clinică de dezintoxicare din SUA.

Cântăreaţa Etta James a devenit dependentă de heroină la 21 de ani, fapt care i-a pus lui Beyonce mari probleme în interpretare, ea declarând cu diferite ocazii că nu a încercat niciun fel de droguri, niciodată. Pentru interpretarea ei, Beyonce a fost nominalizată la Grammy şi la Globul de Aur.

20.00 – HBO