FILMUL EVZ: Băieţi buni

FILMUL EVZ: Băieţi buni

Filmul este inspirat de un caz real, iar povestea este conturată în jurul mafiotului Henry Hill.

Intrat de curând în lumea gangsterilor, Henry Hill (Ray Liotta), participă la un jaf alături de Jimmy Conway (Robert De Niro) şi de Tommy de Vito (Joe Pesci). După lovitură, Jimmy şi Tommy îi omoară pe toţi cei care au participat şi devin importanţi în mafia locală.

Supărat pe succesul lor, Henry încearcă să-şi ascundă sentimentele, dar sfârşeşte prin a-i trăda, ajungând în Programul de protecţie a martorilor.

De Niro, monstru sacru

Ne puteți urmări și pe Google News

Cariera lui Robert De Niro este strâns legată de relaţia lui cu Martin Scorsese, colaborările dintre ei fiind sinonime cu succesul. Dovadă stau pelicule remarcabile ca „Şoferul de taxi”, „Crimele din Mica Italie”, „Taurul furios”, „Promontoriul groazei”, „Băieţi buni” sau „Casino”. Romantic, violent sau generos, De Niro încarnează un gen de personaj care începe să fie imitat de alţi actori sau regizori.

A fost recompensat cu două Premii Oscar, pentru rolul din „Taurul furios” şi cel din „Naşul II” (el şi Marlon Brando fiind singurii actori care au primit statueta de aur pentru aceaşi rol - Vito Corleone) şi cu alte patru nominalizări la aceeaşi prestigioasă distincţie.

Actorul şi-a încercat mâna şi în spatele camerei, regizând în 1993 filmul „Poveste din Bronx”, cu Chazz Palminteri în rolul principal.

22.00 - Pro Cinema