Evenimentul Zilei > Social > O fetiță a fost DESFIGURATĂ de un ciobănesc. Se luptă cu justiția de doi ani, însă nimeni nu îi face DREPTATE
O fetiță a fost DESFIGURATĂ de un ciobănesc. Se luptă cu justiția de doi ani, însă nimeni nu îi face DREPTATE

O fetiță a fost DESFIGURATĂ de un ciobănesc. Se luptă cu justiția de doi ani, însă nimeni nu îi face DREPTATE

O fetiță de aproape opt ani din comuna Brăești a trăit, în urmă cu doi ani, coșmarul vieții sale. O simplă ieșire la joacă s-a transformat într-o adevărată dramă după ce copila a fost atacată de un câine din rasa ciobănesc carpatin și desfigurată.

Elisabeta avea, în momentul atacului, doar cinci ani jumătate. Fetița a plecat la joacă şi a intrat în curtea vecinilor, care aveau o fetiță de vârstă apropiată cu aceasta, scrie botosaneanul.ro. Numai că joaca s-a transformat rapid într-un coșmar, după ce ciobănescu carpatin al vecinilor, care era liber în curte, s-a năpustit asupra fetiţei. A muşcat-o de cap, de nas şi i-a smuls în sensul propriu o bucată de ureche. Auzind urletele fetiței, vecinii aceștia au intervenit imediat şi au reuşit să scoată copila din colţii câinelui. Bunicul Elisabetei a fost primul care a văzut-o în starea respectivă. Alarmat de țipetele acesteia, a sunat de urgență la 112.

A ajuns la „Mavromati”, unde, potrivit certificatului medico-legal, la nas prezenta „o plagă transversală de 6 cm, cu traiect dinspre infraorbitar drept, traversând piramida nazală, terminându-se pe aripa nazală stângă”, iar la ureche se observa  „absenţa posttraumatică a jumătăţii externe a pavilionului urechii drepte”. Sub anestezie generală, printre altele, s-a suturat plaga nazală şi s-a efectuat o plastie parţială de acoperire a cartilajului urechii drepte. A stat internată în spital până pe 6 aprilie 2016, medicii recomandându-i atunci 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, scrie sursa citată. 

Luni, 26 martie 2018, se împlinesc doi ani de la nefericitul eveniment, însă pentru Elisabeta cuvântul „vindecare” are conotaţii aparte. Tratamentul antirabic a prevenit apariţia unei boli, însă la atâta timp de la incident şi de la intervenţia chirurgicală, nasul încă îi este brăzdat de o cicatrice, iar urechea dreaptă o mai are doar parţial. A rămas practic desfigurată pe viaţă.