Fetele de la TV înşiră mărgele

Fetele de la TV înşiră mărgele

Vedetele de televiziune le fac concurenţă designerilor, cu haine şi accesorii.

Mergând pe urmele vedetelor Andreea Marin Bănică şi Mihaela Rădulescu, deja consacrate în afacerile cu îmbrăcăminte pentru bebeluşi, mai multe staruri de televiziune au fost atrase să-şi încerce aptitudinile în confecţionarea ţinutelor şi accesoriilor.

Coliere, brăţări şi genţi de la TVR

Sonia Argint, prezentatoarea emisiunii în limba germană de marţi după-amiază, de la TVR Cultural, este pasionată de confecţionarea colierelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea foloseşte doar materiale preţioase, ca mătasea, cristalele Swarovski, mărgelele din sticlă sau din metal, perlele de cultură şi pietrele semi-preţioase.

"Am început să fac colierele acum un an. Ideea a pornit de la o necesitate. Este un gen de bijuterie pe care nu o găseam la noi şi pe care mi-o doream. Colierele mele pot fi purtate atât seara, cât şi ziua, în combinaţie cu jeanşi şi tricouri simple sau cămăşi. M-am bucurat să constat plăcerea cu care aceste coliere sunt purtate chiar de unele dintre vedetele noastre", spune Sonia.

Pasiunea Albertinei Ionescu, vedeta "Telejurnalului" de dimineaţă de la TVR 2, sunt poşetele. Albertina s-a aliat cu Andra Clitan şi au realizat împreună o colecţie de genţi, care şi-a făcut debutul pe podiumul de la "Romanian Fashion Week" de la Iaşi.

"Clutchurile vor fi prezente sub denumirea 8283, sunt din piele preţioasă, cu interior de satin sau mătase. Au diverse forme, supradimensionate sau mai micuţe şi accesorizate cu lanţuri de lemn făcute manual, în Maramureş. Deocamdată, sunt doar câteva modele, dar aş vrea ca pe viitor să se ajungă la stadiul de colecţie", spune vedeta.

Anul trecut, Malvina Cservenschi, ştirista TVR 1, a susţinut campania "Fii Feminină, poartă Rochie", iar acum şi-a împlinit un vis mai vechi şi a lansat o colecţie de brăţări charm, cu şnur roşu stil kabala, cristale Swarovski sau pandantiv. Prietenii Malvinei au aflat că ea lucrează pentru lansarea, în curând, a unei colecţii de bijuterii din aur.

Andreea Raicu, vedeta Prima TV, are deja două linii de tricouri inscripţionate care-i poartă numele. Alături de "Tsssshirt by Andreea Raicu", colecţia "BUY ME", realizată în colaborare cu Irina Schrotter, a umplut deja magazinele.

Şi vedetele Kanal D se dovedesc talentaţi creatori de modă. Gabriela Cristea îşi creează singură ţinutele şi şi-a pus amprenta pe trei piese vestimentare. În această lună, la finala show-ului "Noră pentru mama", Gabi a purtat ultima sa creaţie.

Nici vedetele Antenei 1 nu stau departe de astfel de îndeletniciri. Anamaria Stancu, prezentatoarea rubricii "Meteo", a început să confecţioneze accesorii din necesitate. "Am fost la un liceu de prestigiu, la Şcoala Centrală, frecventat de copii cu o situaţie financiară bună şi, în consecinţă, haine foarte frumoase şi scumpe. Părinţii nu îşi puteau permite să îmi cumpere mereu haine de firmă, şi atunci m-am gândit să încep eu să îmi confecţionez. Am început să modific hainele mai vechi, să le tai, să le recroiesc, să le aplic diverse accesorii. Nu aveam ustensile speciale, tot ce făceam era cusut de mine, de mână".

Chiar dacă pentru o perioadă a renunţat la această pasiune, de curând a început să-şi personalizeze ţinutele şi se gândeşte chiar la o afacere în domeniu.

"Nevoia m-a împins la început să fac chestii handmade, iar acum a devenit o pasiune şi chiar mă gândeam, pe viitor, să îmi deschid o afacere în domeniu", adaugă Anamaria Stancu.

Mărgele parfumate de la Antena 1

Cristina Dochianu, imaginea ştirilor sportive de la Antena 1, este pasionată de arta handmade de peste trei ani şi confecţionează bijuterii şi accesorii ce-i completează colecţia. Pasiunea a apărut după ce a vizitat blogurile de modă sau din reviste. Pentru că în magazine nu se găseau sau erau prea scumpe, s-a gândit că ar putea să le facă singură.

"M-am apucat să scormonesc pe internet după materiale, mărgeluţe, lanţuri, şi am găsit câteva site-uri din America şi Coreea care trimit produse şi în România, prin comandă on-line. Am început cu bijuterii mai simple din mărgeluţe, apoi am început să fac din plastic, ceramică, argint patinat, lanţuri etc", spune ea.

De curând, a cumpărat un mix de 200 de figurine, flori, inimioare, fundiţe, animăluţe din plastic de toate mărimile şi a făcut din ele broşe, cercei, inele, pandantive, agrafe.

Cel mai mult îi plăcea să facă coliere, cât mai colorate şi mai ciudate, cu flori din dantelă, lanţuri şi perle, însă în ultima vreme a făcut o pasiune pentru inele din plastic. Inspiraţia Cristinei nu se opreşte aici, ea îşi modifică şi hainele, cărora le adaugă franjuri, epoleţi, dantelă sau ţinte pentru a se menţine în pas cu moda. "Sunt foarte strângătoare în privinţa materialelor şi nu arunc nimic până nu verific dacă se poate folosi ceva".

Şi Oana Frigescu, proaspăta mămică de la pupitrul Observatorului, este pasionată de accesorii. Chiar dacă bebeluşul nu-i lasă mult timp liber, ideea Oanei e interesantă şi originală. Ea îşi doreşte, şi chiar a încercat, să conceapă coliere parfumate: "Favoritul meu e un colier atipic, o ghirlandă din flori pe care mi-a prins-o la gât unul dintre creolii care ne aşteptau la hotel în vacanţa din Insulele Mauritius.

Mirosul florilor era pur şi simplu îmbătător. De aici mi-a încolţit în minte ideea de a concepe, în viitor, nişte coliere parfumate, şi chiar am avut o încercare de a-mi confecţiona unul. Mi-am făcut un colier căruia ulterior i-am ataşat şi nişte flori". Vedeta Antenei 1 are o colecţie impresionantă de coliere, nu mai puţin de 200 de şiraguri dintre cele mai variate.

CRISTINA DOCHIANU. De trei ani, prezentatoarea ştirilor sportive de la Antena 1 confecţioneză bijuterii şi accesorii pentru colecţia personală