Potrivit organizatorilor, pe parcursul întregii săptămâni peste 10.000 de constănţeni s-au adunat în faţa Teatrului de Stat, partener în acest proiect, care a pus la dispoziţie sala. Nu toţi au reuşit să şi intre, spaţiul dovedindu-se neîncăpător. De aceea s-a găsit soluţia scoaterii teatrului în stradă şi, pe această cale, organizatorii – Asociaţia Culturală Mişcarea Teatrală pentru Educaţie Tineretului – i-au mulțumit  maestrului Horaţiu Mălăele pentru că a fost de acord să susţină recitalul în stradă, şi Primăriei Constanţa, pentru sprijinul acordat în derularea acestui experiment.

Recitalul marelui actor a impresionat audința numeroasă fiind punctat cu punctat de nenumărate runde de aplauze, râsete, dar şi lacrimi în colţul ochilor, a duioasă aducere aminte. “Publicul din Constanţa este doritor şi chiar face sacrificii pentru a intra la teatru” a fost concluzia lui Horațiu Mălăele.O impresionantă desfăşurare de forţe a avut loc cu această ocazie, Jandarmeria, Poliția Locală şi Poliţia Rutieră blocând traficul în zona B-dului Ferdinand, pentru a permite miilor de constănţeni să participe la încheierea unuia dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului..

În cadrul Festivalului au fost oferite şi patru premii din partea juriului format din: actriţă Adriana Trandafir – preşedintele juriului; Cristian Hadji-Culea – regizor, Daniela Hanţiu – actriţă, decan al Facultăţii de Arte, Universitatea „Ovidius“ Constanţa; Daniel Vulcu – regizor şi actor, director Teatrul „Regina Maria“ din Oradea; Dana Dumitrescu – actriţă, director Teatrul de Stat Constanţa, cadru didactic al Facultăţii de Arte, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa; Ion Coja – lingvist, publicist, dramaturg; Alina Cristea – teatrolog, critic de teatru, jurnalist cultural, conf.univ.dr. al Facultăţii de Arte, Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină a fost acordat actriţelor Raluca Aprodu şi Denisa Nicolae, iar pentru cea mai bună interpretare masculină, lui Tudor Istodor. Cel mai bun spectacol a fost considerat „Happy End“ de Zsolt Poszgai, în regia lui Alexandru Bogdan, iar premiul juriului a ajuns în Italia, pentru spectacolul „Made in Ilva“ al companiei Instabili Vaganti – scenariul şi regia: Anna Dora Dorno, distribuţia: Nicola Pianzola. Festivalul va continua și în vara viitoare, potrivit autorităților locale.