Evenimentul Zilei > Actualitate > FC Timişoara – Man. City 0-1
FC Timişoara – Man. City 0-1

FC Timişoara – Man. City 0-1

FC Timişoara a pierdut duelul cu Manchester City, scor 0-1, în cel mai important meci din scurta sa istorie. Formaţia bănăţeană păstrează acum doar şanse teoretice de calificare în grupele Europa League.

Timişoara a tras lozul cel mare la tragerea la sorţi de la Nyon, reuşind să perfecteze fără bani o "dublă" cu una dintre cele mai tari echipe engleze ale momentului.
Chiar dacă a pierdut, 0-1 în prima manşă, Timişoara nu s-a făcut de râs.

Returul este programat joia viitoare, pe terenul britanicilor.

FC Timişoara a izbutit o primă repriză destul de bună. Elevii lui Vladimir Petrovici au jucat foarte dezinvolt, lăsând la o parte emoţiile inerente la o întâlnire cu o echipă de vedete precum Manchester City. Diferenţa de sute de milioane de euro dintre cotele jucătorilor celor două formaţii nu s-a văzut mai deloc pe teren.

Cea mai încinsă fază a primei reprize s-a petrecut în minutul 14, când Alexandru Curtean a căzut în careu după un contact cu argentinianul Zabaleta. Arbitrul neamţ Florian Meyer a lăsat jocul să continue deşi tot stadionul a reclamat vehement penalty.

Balotelli a marcat la debutul în tricoul "cetăţenilor"

În repriza a doua terenul "s-a aplecat" spre poarta lui Costel Pantilimon. Mario Balotelli, atacantul italian cumpărat recent de echipa şeicului Mansour cu aproape 30 de milioane de euro, a intrat pe teren în minutul 57. Jucătorul de culoare a expediat un şut periculos la prima atingere de minge în tricoul "cetăţenilor". Acelaşi Balotelli a decis soarta meciului, în minutul 72, înscriind lejer, din apropiere, după o pasă a lui Adebayor.

Bănăţenii n-au mai contat prea mult în joc. În minutul 84, Ianis Zicu a avut un contact în careu cu Zabaleta, dar nici de data aceasta arbitrul Florian Meyer n-a sesizat vreo in fracţiune, cu toate că jucătorii şi publicul au solicitat la unison lovitură de pedeapsă.

  • Stadionul „Dan Păltinişanu" a fost luat cu asalt de fanii bănăţenilor, care nu puteau rata ocazia de a vedea pe viu staruri precum Tevez, Adebayor, Yaya Toure, Kolo Toure şi toţi ceilalţi.
  • Englezii au fost susţinuţi de câteva sute de fani care s-au dat în stambă înaintea jocului. Fanii "cetăţenilor" au consumat cantităţi considerabile de alcool şi au "sărbătorit" dându-şi jos pantalonii.

Aventura lui City

Întărită serios în această vară, când a cheltuit zeci de milioane de euro pe jucători, Manchester a jucat pe "Dan Păltinişanu" din Timişoara cu toate vedetele sale, mai puţin brazilianul Robinho, a cărui situaţie nu e încă foarte clară.

Dincolo de meciul cu echipa bănăţeană, pentru englezi (fotbalişti, fani şi jurnalişti), o excursie la Timişoara echivalează cu o adevărată aventură. Ziarele din Insulă au scris despre confruntarea bogaţilor de la City cu anonimii de la Timişoara, fiind atenţi la fiecare amănunt.
"În Oraşul Florilor stă ascuns un monstru român turbat"
"Când jucătorii celui mai bogat club din lume au intrat în prăfuita parcare a stadionului din Timişoara, tinerii antrenori, juniorii pur şi simplu s-au oprit în mijlocul antrenamentului, uitând de minge.
Un mic grup de jucători se uită peste ruinele unei tribune de beton, de la terenul de antrenament, pentru a prinde licărirea procesiunii milionarilor de la City care descind din autocar.
Aici în Oraşul Florilor, numit aşa după numeroasele şi frumoasele parcuri, grădini şi alei, stă ascuns un monstru român turbat. City trebuie să fie atentă să nu devină cel mai mare scalp din istoria embrionară a Timişoarei.
Mancini e conştient de pericolele care pândesc echipa sa şi ia în serios ameninţarea taberei care a eliminat-o pe Şahtior anul trecut", scrie în "Daily Mail".

Roberto Mancini (antrenor City): "Voi face probabil două sau trei schimbări în echipă faţă de ultimul joc de campionat. Trebuie să jucăm ca o echipă, ca un grup unit, vreau să-i văd pe băieţi jucând fotbal. Joe Hart va fi titular între buturi"

FC Timişoara – Manchester City 0-1
Marcator (i): Balotelli (72)

min. 93: City ratează cu nonşalanţă un nou contraatac
min. 91: Balotelli ratează, şutând pe lângă, după un contraatac al lu Adebayor
min. 88: Pantilimon scoate şutul lui Toure
min. 84: bănăţenii cer şi ei penalty la căderea lui Zicu
min. 83: schimbare la Timişoara: Goga, iese Magera
min. 81: englezii cer penalty la pătrunderea lui Adam Johnson
min. 80: schimbare la Timişoara: intră Mera, iese Contra
min. 78: schimbare la City: iese Tevez, intră Jo
min. 74: cartonaş galben: Balotelli, fault la Alexa
min, 72: Gol City: Balotelli a reluat din 6 metri şutul centrare al lui Adebayor
min. 70: Scutaru este inlocuit cu Ianis Zicu
min. 70: ocazie mare pentru City: Toure a şutat violent din colţul carelui mic bănăţean, la un corner bătut de Balotelli
min. 66: Balotelli ratează din câţiva metri, şutând în plasa laterală
min. 65: schimbare la City: Adam Johnson, iese David Silva
min. 57: schimbare la City: Balotelli, iese Berry
min. 50: City domină jocul, dar fără orizont
min. 46: a început repriza a doua
PAUZĂ
min. 41: cartonaş galben: Luchin, fault la Tevez
min. 20: Manchester e la cârma partidei, dar nu îşi crează mari ocazii de gol
min. 14: Timişoara cere penalty la un duel între Curtean şi Zabaleta
min. 10: City a preluat frâiele partidei; Timişoara practică un joc de aşteptare
min. 2: Contra centreaza către Curtean, respinge D. Silva
min. 1: a început partida; Manchester City a avut lovitura de start

FC Timişoara
: Pantilmon – Luchin, Cisovski, Scutaru, Sepsi – Alexa – Contra, Bourceanu, Curtean – Axente – Magera

Rezerve: Taborda, Mera, Popovic, Goga, Dukic, Zicu, Poparadu
Antrenor: Vladimir Petrović

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Kolo Toure, Lescott – Toure – Barry, De Jong, Silva – Tevez, Adebayor

Rezerve: Given, Richards, Shaun Wright Phillips, Adam Johnson, Vieira, Jo, Balotelli
Antrenor: Roberto Mancini

Arbitru:   Florian Meyer (Germania)