Evenimentul Zilei > Actualitate > FC Liverpool, scos la vânzare
FC Liverpool, scos la vânzare

FC Liverpool, scos la vânzare

Tom Hicks şi George Gillett, patronii americani ai clubului englez FC Liverpool, au anunţat că sunt în căutarea unui cumpărător pentru gruparea de pe Anfield Road.

Hicks şi Gillett au preluat clubul în 2007, însă rezultatele mai slabe ale echipei şi lipsa investiţiilor în echipă i-au nemulţumit pe suporterii "cormoranilor", care le-au cerut în repetate rânduri să părăsească echipa. Cum FC Liverpool, formaţie condusă de antrenorul iberic Rafael Benitez, va rata, cel mai probabil, calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor, Hicks şi Gillet au decis să scoată clubul la vânzare.

"Timpul pe care l-am petrecut la conducerea lui FC Liverpool în aceşti ultimi trei ani jumătate a fost o experienţă foarte palpitantă pentru noi şi familiile noastre. Am decis împreună să căutăm un cumpărător pentru club, iar noii patroni să ducă Liverpool FC la nivelul următor al creşterii şi dezvoltării", se menţionează într-un comunicat emis de cei doi patroni americani.

FC Liverpool este evaluat la aproximativ 500 de milioane de euro de Hicks şi Gillett, iar negocierile pentru vânzarea clubului vor începe dupa încheierea sezonui în Premier League.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.