Evenimentul Zilei > International > FBI a împuşcat un JIHADIST în centrul oraşului Boston: „Era supravegheat de multă vreme”
FBI a împuşcat un JIHADIST în centrul oraşului Boston: „Era supravegheat de multă vreme”

FBI a împuşcat un JIHADIST în centrul oraşului Boston: „Era supravegheat de multă vreme”

Un presupus islamist în vârstă de 26 de ani, aflat sub supravegherea FBI, a fost împuşcat marţi la Boston, după ce a ameninţat agenţi federali cu un cuţit, informează AFP.

Usaama Rahim a fost ucis în faţa unei farmacii din Boston după ce a refuzat să se supună ordinului de a arunca cuţitul de tip pumnal militar, a informat comisarul poliţiei oraşului într-o conferinţă de presă.

El era căutat de autorităţile federale pentru "informaţii legate de terorism", a menţionat comisarul William Evans, refuzând totodată să confirme informaţiile potrivit cărora tânărul s-a radicalizat în Siria.

"Considerăm că reprezenta o ameninţare", a declarat William Evans, "era supravegheat de multă vreme".

Usaama Rahim a fost împuşcat de două gloanţe, unul în piept, altul în abdomen, a precizat el.

Fratele suspectului, Ibrahim Rahim, imam şi educator islamic, a explicat că fratele său mai mic a fost împuşcat de trei gloanţe în spate în timp ce aştepta autobuzul să meargă la lucru.

Pe contul său de Twitter, el a cerut mass-media să aibă răbdare şi să respecte doliul familiei. "Odată ce vom ieşi din doliu, vom face o declaraţie din partea familiei", a scris el.

Potrivit presei americane, tânărul era originar din Orientul Mijlociu, fără alte precizări. Fratele său mai mare este absolvent al universităţii din Medina, în Arabia Saudită.

Vincent Lisi, agent special al FBI la Boston, a declarat jurnaliştilor că suspectul era supravegheat permanent de poliţia din Boston, a statului Massachusetts şi de forţe ale coaliţiei antiteroriste. "Îl consideram ca înarmat şi periculos", a adăugat el.