Fast-food-ul, responsabil pentru o treime dintre infarcte

Fast-food-ul, responsabil pentru o treime dintre infarcte

Alimentaţia de tip fast-food, bogată în grăsimi, sare şi carne, este responsabilă pentru o treime dintre infarctele înregistrate la nivel mondial, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea McMaster din Canada.

Studiul a fost realizat în 52 de ţări, pe mai mult de 16.000 de pacienţi, cărora le-au fost recoltate mostre de sînge. Persoanele participante la studiu au completat chestionare referitoare la obiceiurile lor culinare, care luau în calcul 19 grupe de alimente.

Cercetătorii au relevat faptul că adepţii regimului denumit "occidental" - bazat pe grăsimi şi alimente sărate, ouă şi carne - erau cu 35% mai predispuşi unui infarct decât pacienţii care consumau puţine alimente grase şi carne sau chiar deloc, indiferent în ce ţară trăiesc.              În cazul persoanelor care ţin ''un regim prudent'', bogat în legume crude sau preparate şi fructe, riscurile sunt cu 30 % mai mici de a avea o criză cardiacă, faţă de cele care consumă puţine legume şi fructe, subliniază studiul.               Al treilea tip de regim alimentar, cel cunoscut drept "regim oriental", care conţine alimente precum tofu şi sosul de soia, pare să nu aibă un impact major asupra maladiilor cardiace. Tofu, de exemplu, are proprietăţi benefice pentru inimă, dar sosul de soia, bogat în sare, le anulează.  Sursa: AFP   Cum să trăieşti până la 114 ani

Ne puteți urmări și pe Google News