Evenimentul Zilei > Actualitate > Fara stres la volan: masina inchiriata cu sofer
Fara stres la volan: masina inchiriata cu sofer

Fara stres la volan: masina inchiriata cu sofer

Firmele de rent-a-car pun la dispozitia clientilor masini pe care le conduc soferii lor. Preturile variaza in functie de autoturism si perioada inchirierii.

Aveti masina in service sau n-o aveti deloc. Sunteti in vizita de serviciu in Capitala si firma nu v-a asigurat transportul dintr-un loc in altul sau, pur si simplu, nu aveti permis de conducere si trebuie sa faceti multe drumuri intre un capat si celalalt al orasului. Pentru toate astea, aveti de ales intre ofertele firmelor care inchiriaza masini cu tot cu sofer.

In functie de cerintele pe care le aveti, soferul poate sa faca pe ghidul, sa vorbeasca mai multe limbi straine, sa fie imbracat la patru ace sau sa poarte o tinuta sport. In general, masinile inchiriate sunt de lux, dar exista si firme care ofera clientilor masini din clasa middle.

„Doar de-aia ma plateste omul”

Gabriel Nicolae a fost sofer de taxi, insa acum se pune la dispozitia clientilor pe cont propriu, prin serviciul de rent-a-car cu sofer. Spune ca uneori afacerea ii merge bine, alteori este mai putin rentabil, dar are avantajul ca nu mai sta la mana patronilor de firme de taximetrie.

La pret negociaza cu clientul si are tot timpul caietul cu chitante fiscale pregatit: „Imi ia o multime de timp sa tai chitante, pentru ca astia nu ne-au mai lasat cu case de marcat fiscale”, se plange soferul. Cu toate acestea, nu comenteaza si umple spatiile albe de pe foile din chitantier. Pentru el, clientul poate sa ceara ce vrea: „Ma duc si gata, ca doar de-aia ma plateste omul. Am stat si o saptamana dupa un singur client care s-a plimbat de la tribunal la judecatorie si tot asa. Se intampla. Fac si curse in afara orasului, dar atunci schimb tariful. In general, negociez cu clientul”, detaliaza mersul afacerilor Nicolae.

O cursa cu el ajunge la 50 de lei, daca il rogi sa te duca acasa, sa te astepte si apoi sa te duca la urmatoarea destinatie.

In oras, plata pe ora, in afara – la kilometru

Pentru firmele care ofera serviciul de rent-a-car cu sofer, lucrurile sunt insa mai simple decat pentru soferul nostru independent. La numerele de telefon de pe site, pe adresa de e-mail, cererile curg.

„Afacerea merge. E in functie si de cat de cunoscut esti in oras. Pentru ca, in general, apeleaza la astfel de servicii mai ales organizatorii de evenimente diplomatice, delegatii straine, oameni de afaceri”, spune Costel Dinu, administratorul firmei SC RapiTour SRL, care ofera spre inchiriere, cu tot cu sofer, masini de prima clasa: limuzine de la Mercedes si Volkswagen, cea mai modesta masina fiind o Skoda Octavia.

In firma lui sunt si soferi care stiu mai multe limbi straine si, la nevoie, preiau atributiile unui ghid turistic. Pretul inchirierii masinii creste in functie de automobil si de pretentiile pe care le are clientul de la sofer, de la 90 pana la 150 de euro pentru opt ore de plimbare prin Bucuresti.

Pentru administratorul firmei SC Prod SRL, care face doar inchirieri cu sofer cu tot, masinile nu pleaca decat in afara orasului. Firma lui inchiriaza masini Renault, Opel si Skoda, taxand clientii cu un leu/kilometru.

TARIFE

Plata, in functie de destinatie

SC RapiTour SRL

> Website: www.inchiriere-masini-sofer.ro
> Telefon: 0722.364.519
> E-mail: [email protected]
> Pret: 90-150 de euro/8 ore (in Bucuresti), 0,35-0,50 euro/km (pentru curse externe)

SC Prod SRL

> Website: www.cardriver.go.ro
> Telefon: 0729.184.305/ 0767.336.431
> Pret: 1 leu/km (numai pentru curse externe)

Limousine Services

> Website: www.rent-auto.ro
> Telefon: 021.667.08.04
> Fax: 021.667.18.34
> Mobil: 0722.353.334
> E-mail: [email protected]
> Pret: 60 euro/8 ore (in Bucuresti)
0,60-0,80 euro (masini Mercedes, pentru min. 200 de km, curse externe)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News