Fantomele călugărilor, paznici la mănăstire

Fantomele călugărilor, paznici la mănăstire

APARIŢII. Spiritele clericilor care au trăit cu sute de ani în urmă în Mănăstirea Beaulieu, din Anglia, îi pun pe fugă pe cei care le tulbură somnul de veci.

O poveste ţesută în jurul Mănăstirii Beaulieu, cu fantome care participă la slujbe şi interpretează cântece religioase, îi infioară şi astăzi pe englezi.

Prima apariţie a călugărilor în oră - şelul din sudul Angliei a fost semnalată în anii ’30, când o pereche de îndrăgostiţi, aşezaţi pe iarbă, au început să se sărute sub zidurile sfinte ale mă năstirii, potrivit site-ului paranormalnews.fr. Deodată, amorezii au fost despărţiţi de forţe nevăzute, care i-au ţinut la o distanţă de cel puţin cinci metri unul de celălalt, până când s-au îndepărtat de abaţie. La câţiva ani după, toată Marea Britanie avea să primească o altă confirmare a prezenţei spiritelor în Beaulieu.

Soldaţi salvaţi de spirite

În al Doilea Război Mondial, o unitate antiaeriană campată în dreptul capelei din Beaulieu a avut parte de emoţii puternice. Într-o seară de vară a anului 1943, o adiere ciudată i-a făcut pe câţiva militari să iasă din cort. Dar nici urmă de adiere de vânt.

Cu toate aceste, crengile fremătau şi frunzele îşi luau zborul. Miraţi, soldaţii au văzut că din capelă a ieşit un grup de călugări. Colonelul a strigat la ei, dar nu s-au oprit din mers. Atunci, un căpitan a alergat spre călugări, dar a trecut prin aceştia ca şi când n-ar fi existat.

Militarii nu se speriau de fantome, de regulă, dar atunci au fost convinşi că se află în faţa unui miracol. Au început să creadă acest fapt, când o fantomă care părea a fi părintele superior al mănăstirii s-a apropiat de ei şi i-a avertizat că va avea loc un atac aerian. La nici 48 de ore după avertismentul său, abaţia Beaulieu era survolată de aviaţia germană.

Construită în secolele XII-XIII, mănăstirea a prosperat mereu, însă Regele Henric al VIII-lea a decis închiderea ei în 1538. Dar localnicii au ştiut mereu că niciodată călugării n-au plecat cu adevărat de aici, sufletele lor întorcându-se la mănăstire, pe măsură ce mureau în locuri străine.

Spiritele ţin slujbe pentru morţi

Într-o zi de iarnă a anului 1951, cu câteva zile înainte de Crăciun, Michael Sed gwick, director de cercetări la Muzeul auto mobilului din Beaulieu, lucra de zor la un studiu, aprinzând ţigară de la ţigară. Înainte de a se duce la culcare, a deschis geamul pentru a aerisi. Prin fereastra deschisă a auzit cântece catolice, interpretate de un grup de bărbaţi.

„În aceeaşi seară, deşi locuia la doi kilometri de mănăstire, şi intendenta Bertha Day a auzit corul. „Ştiam că vecina mea tocmai murise. Am crezut că e vorba de preoţii invitaţi să-i ţină o slujbă”, a precizat acest.

Cântece de Crăciun de la stafii

Poliţia a fost alertată în legătură cu acest fapt ciudat. Şi anchetatorii şi cei doi locuitori au înţeles mai târziu că nu fiinţe vii interpretau cântecele religioase. Timp de câteva săptămâni, poliţia a încercat să găsească dacă nu cumva nişte străini s-au aciuat în mănăstirea părăsită.

Dar n-au găsit pe nimeni. Numai că reverendul Robert Fraser Powles este de altă părere. El afirmă că se înţelege foarte bine cu fantomele călugărilor. Pe unii îi cunoaşte după nume, se tutuieşte cu alţii. Când, pe 24 decembrie 1958, un enoriaş i-a atras atenţia că este prea puţină lume la slujba de la miezul nopţii, reverendul i-a răspuns: „Sunt mult mai multe persoane decât vedeţi dumnea voastră...”. În acel moment, s-a auzit un cor bărbătesc cântând cu voci calde, din neant, un colind tradiţional de Crăciun.

CINE-VERITE

Film de groază turnat chiar de fantome

Din 1930 şi până în anii ‘90, apariţiile spiritelor au fost atât de dese încât toată Anglia vorbea despre abaţie. În 1965, actriţa Margaret Rutherfor (celebra Miss Marple a Agathei Christie) se plimba în apropiere de mănăstire, când a văzut un călugăr odihnindu-se printre ruine. Îl fotografiază şi cheamă şi un ţăran să-i confirme că vedenia a fost reală. Dar pe peliculă, după developare, nici urmă de călugăr.

O echipă de cinema a venit câţiva ani mai târziu să toarne un film de groază. Trei persoane din echipă au fost surprinse de fantomele călugărilor. Abaţia din Beaulieu aparţine familiei Lordului Montagu încă din 1673. Dar proprietarii au refuzat constant să-i aducă vreo modificare, declarând mereu că fantomele sunt prietenele lor pentru eternitate şi în Beaulieu vor fi mereu la ele acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News