Evenimentul Zilei > Actualitate > FAMILIE: Sarcină mai uşoară cu acupunctură
FAMILIE: Sarcină mai uşoară cu acupunctură

FAMILIE: Sarcină mai uşoară cu acupunctură

Tradiţionalele ace din medicina chinezească le relaxează pe gravide în timpul travaliului, dar pot fi folosite şi pentru stimularea lactaţiei.

Pentru a încuraja femeile să nască pe cale naturală, dar şi pentru a evita efectele adverse ale medicamentelor, medicii propun gravidelor să se relaxeze cu ajutorul medicinei tradiţionale chinezeşti. Una dintre ofertele de pe piaţă este cea a maternităţii Centrului Medical Unirea din Capitală, care oferă gravidelor tratamentul cu ajutorul acupuncturii.

Acele chinezeşti scăpă femeile de durerile naşterii, dar şi de neplăcerile pe care le au în timpul sarcinii sau atunci când alăptează, susţin doctorii care practică această procedură.

60 de lei o şedinţă

Începând cu această lună, maternitatea Centrului Medical Unirea „Regina Maria”, din Capitală, oferă pacientelor acupunctură ca tratament împotriva durerii şi simptomelor sarcinii şi naşterii. Tradiţional, tratamentul este folosit pentru ameliorarea durerii.

La femeile însărcinate procedura poate trata vărsăturile, dar şi durerile specifice acestei perioade. Acupunctura este folosită şi ca metodă de relaxare în pregătirea pentru naştere. Tratamentul ajută femeile şi după naşterea copilului, prin tratarea mastitei, a lactaţiei insuficiente sau a metroragiilor.

„Beneficiile acupuncturii constau nu doar în ameliorarea durerilor sau simptomelor cauzate de sarcină. Prin folosirea acestei metode se evită alte tratamente, calmante sau anestezice, care pot declanşa efecte nocive”, afirmă doctorul Nicolae Braşoveanu, medic de medicină generală cu specializare în acupunctură la maternitatea CMU. Acele folosite pentru acupunctură sunt de unică folosinţă, iar costul unei şedinţe este de 60 de lei, acupunctura nefiind inclusă în pachetul de naştere.

Inspirat de sistemul german

Procedurile practicate în maternitatea din Capitală sunt inspirate din tehnici de gestionare a durerii ce se practică în Germania. „Aici există o abordare naturală a sarcinii şi a naşterii. Ne propunem să avem şi noi o abordare asemănătoare. Să nu scoatem naşterea din contextul normalităţii. Încercăm să facem ca momentul naşterii să fie unul cât mai firesc şi mai normal”, afirmă Iosif Niculescu, directorul maternităţii.

Costul unei naşteri la această unitate medicală începe de la 1.880 de euro şi variază în funcţie de modalitatea aleasă (naştere naturală, în apă sau prin cezariană).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: