Evenimentul Zilei > Actualitate > Familia regală din Nepal, secerată de blestem
Familia regală din Nepal, secerată de blestem

Familia regală din Nepal, secerată de blestem

Masacrul de acum şapte ani al regelui, reginei şi al mai multor fii ai acestora este pus pe seama puterilor malefice.

Curiozitatea morbidă a reginei Aishwarya ar fi provocat lanţul de tragedii care s-a abătut asupra familiei regale din Nepal, potrivit tabloidului nepalez „Jana Aastha“, citat de New Post India. În mai 2001, ea a insistat să intre în camera secretă a templului divinităţii Gorkhakali, zeiţa războiului şi a puterii, potrivit credinţei locale. O săptămână mai târziu, toată familia regală, împreună cu mai mulţi apropiaţi, cădea sub gloanţele unor atacatori necunoscuţi.

Forţele răului, înlănţuite în templu

Ca multe alte temple seculare din Nepal, sanctuarul care proteja micul regat Gorkha, anexat acum peste 200 de ani de strămoşul regelui ucis în 2001, avea o cameră secretă, în care se zice că erau înlănţuite puteri malefice. Credincioş ii, indiferent de rangul lor, nu aveau acces în această cameră bine încuiată.

Dar soţia regelui Birendra a ţinut morţiş să vadă ce este înăuntru şi a ordonat deschiderea cu orice preţ a camerei cu pricina. Nu se ştie ce a descoperit acolo, plecând cu secretul în mormânt.

La doar câteva zile, în timpul unui dineu oficial, regele Birendra, Aishwarya – soţia lui, trei dintre copiii lor şi mai mulţi apropiaţi erau ucişi cu o ploaie de gloanţe. Iniţial, s-a crezut că măcelul a fost pus la cale de unul dintre moştenitorii coroanei. Dar şi prinţul moştenitor Dipendra, presupusul iniţiator al atacului, a murit în timpul acestui masacru nocturn.

„Camera malefică“ loveşte din nou

Îngrozite, autorităţile templului au decis blocarea definitivă a uşii, ca urmare a sângerosului atentat. Dar, în luna următoare, un grup de parlamentari sosiţi la Gorkha, veniţi pentru a inspecta închisorile nepaleze în scopul ameliorării detenţiei, provoacă o nouă tragedie. Şeful grupului, Dilli Raj Sharma, a vizitat templul, şi preotul de acolo i-a povestit despre vizita reginei Aishwarya. Intrigat, Sharma i-ar fi cerut preotului să redeschidă camera, pe care a vizitat-o.

În seara zilei respective, şeful grupului de parlamentari a suferit un atac de cord, deşi apropiaţii îl ştiau în perfectă stare de sănătate. A murit în drum spre spital, nimeni neputându-şi explica motivul infarctului.

ISTORIE

Coincidenţă, blestem sau premoniţie

Legendele populare despre familia regală sunt foarte frecvente în Nepal. Cea mai legată de tragedia din 2001 este cea despre strămoşul regelui ucis, regele războinic Prithvi Narayan Shah, care, acum mai bine de 200 de ani, a început să-şi mărească teritoriul prin cucerirea micului regat Gorkha. Legenda spune că acţiunile sale l-au supărat pe Gorkhanat, un înţelept cu puteri supranaturale, protectorul statului cucerit. Înţeleptul l-a blestemat pe Narayan Shah ca dinastia sa să i se stingă la cea de-a zecea spiţă. Regele Birendra, ucis la 1 iunie 2001, a fost cel de-al zecelea conducător al Nepalului, din dinastia Shah.