"Familia Borgia", crime, corupţie şi sex

"Familia Borgia", crime, corupţie şi sex

HBO lansează astăzi producţia despre care se spune că va umple golul lăsat de "Dinastia Tudorilor". Primul episod este difuzat de la ora 20.00.

Poate că nu este la fel de cunoscută ca dinastia Tudorilor, dar familia Borgia, cu intrigile din jurul ei şi influenţa pe care a avut-o în întreaga lume, merita o producţie TV pe măsură.

Serialul este o copie fidelă a celebrei poveşti a lui Henric al VIII-lea: aceeaşi atmosferă, acelaşi gen de abordare, aceleaşi vremuri. Noul serial este rezumat simplu: "Sex. Putere. Crimă. Amin". El prezintă o poveste deformată istoric, dar interesantă prin scenariu.

Primul episod arată modul corupt prin care cardinalul spaniol Rodrigo Borgia a ajuns Papa Alexandru al VI-lea. Este episodul în care cunoaştem familia Borgia şi pe cei mai importanţi membri ai săi, Rodrigo, Cesare şi Lucrezia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă primul episod al dramei "Dinastia Tudorilor" începe ceva mai timid, pentru "Familia Borgia" creatorii au pregătit mai multă grandoare. Cel mai important moment al episodului este "încoronarea" lui Rodrigo Borgia în calitate de Papă, fiind redat tot fastul ceremoniei şi toată tensiunea aşteptării oamenilor în Piaţa Sf. Petru.

În rolul vedetei noului serial a fost adus Jeremy Irons, laureat al premiului Oscar, care, după zeci de ani de carieră, reuşeşte să creeze un personaj ce pare şi inocent şi diabolic, în acelaşi timp.

La fel ca "Dinastia Tudorilor", "Borgia" este genul de producţie istorică având costume şi decoruri impresionante în care acurateţea păleşte în faţa jocului actorilor şi a unui scenariu care te prinde cu fiecare episod. <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/Fxw-ofWIzEE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>