Evenimentul Zilei > Horoscop > Falimentul unui mod de gândire. Elon Musk poate să-i ia locul, oricând, lui Donald Trump. Cum a fost castrată România de bomba atomică │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Falimentul unui mod de gândire. Elon Musk poate să-i ia locul, oricând, lui Donald Trump. Cum a fost castrată România de bomba atomică   │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

Falimentul unui mod de gândire. Elon Musk poate să-i ia locul, oricând, lui Donald Trump. Cum a fost castrată România de bomba atomică │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Asistăm la falimentul unui mod de gândire. Nu este nici prima dată, nici ultima oară. Ideologia politică este înlocuită cu realismul corporatist. Este mai bine, este mai rău? Viitorul o să ne arate, dar până una-alta se renunță la utopiile anacronice în favoarea iluziilor imobiliare.

 

 

HOROSCOP  Pe 2 iunie s-au născut Marchizul de Sade, Allessandro de Cagliostro, Johnny Weissmuler, Constantin al II-lea, Morena Baccarin, Ion Constantin Brătianu, Constanţa Câmpeanu, Dan Iordăchescu.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ioan cel Nou din Suceava şi Nichifor Mărturisitorul, Patriarhul Constantinopolului. O zi marcată cu cruce neagră în calendarul ieftin pe care îl am. În calendarul mobil este Odovania Praznicului Înălțării Domnului. Dezlegare la pește, prilej să mai experimentez unele rețete lăsate de prietenii mei finlandezi. Nimic în ”Kalendar”.

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, m-am săturat să am întotdeauna dreptate, este plictisitor și de prost gust. Ani buni în urmă, să fi fost cinci ani, am enunțat în ”Hydepark”, site dispărut fără urmă, conceptul că multinaționalele, pe timp de pace, concurează cu statele – într-un articol denumit ”Zorile Războiului”. Și că CEO corporatiști o să conducă statele. Ceea ce s-a întâmplat, Siemens a ruinat Grecia și Donald Trump a devenit CEO al Americii, adică POTUS.

 

”Astrologia” pe care o practic eu, este de cea mai bună ascendență, astrologia regală, un amestec de informații, politică, filosofie și aspecte celeste.

 

Iată, că, acum, președintele Donald Trump renunță la politica pe baze ideologice și implementează realitatea cotidiană, politica corporatistă. Am primit multă corespondență. Nu știu de ce, multă lume, academicieni, profesori universitari, politicieni, analiști politici, etc consideră că trebuie să fiu de acord cu domniile lor. Îi respect foarte mult și îi citesc cu religiozitate, dar… sunt anacronici, cu tot respectul, reprezintă fricile și modul de gândire servil și un spirit gregar de colonie. Vai, cine o să ne mai apere, trebuie să-l schimbăm pe Trump, un alt președinte nu o să convertească NATO!

 

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți de când scriu că trebuie să cumpărăm arme? Să avem o armată performantă, după modelul Poloniei? Că toate tratatele nu valorează nici cât hârtia pe care este scrisă.

 

Nevoia de un tătic, de cineva care să ne apere! Americanii, nemții, boșimanii… Noi nu suntem în stare de nimic, doar am pierdut toate războaiele! Nu, nu pot să fiu de acord. Mi-ar da în clocot sângele marelui clucer din care mă trag și aș muri sufocat, nu pot să gândesc în termeni supuși de slugă. Mai mult, am avut profesori care s-au numit Corneliu Mănescu, Mircea Malița, Sandu Diaconu, Remus Răduleț sau Gheorghe Dolgu. Ei m-au învățat să lupt pentru România, cea care a fost mereu, nu cea a oii, sau a frunzuliței, sau a cine știe cărui partid de fripturiști. Trebuie să vă spun, într-un moment de sinceritate, că pe toți cei care îi vedeți în politică nu i-aș fi angajat, cât am fost primul CEO din România, nici să parcheze mașinile în garajul corporație. Sunt falși, stupizi și ascund cu greu viciile și dorința permanentă de îmbogățire, nu le pasă de popor sau de România nici cât de primul lor pampers.

 

Vorbind despre Donald Trump, el este primul care face trecerea de la modul artificial, politic ideologic, de conducere, la viziunea reală, eficientă, corporatistă. Și Macron încearcă acest lucru. Următorul poate fi… Elon Musk! Îmi place mult băiatul ăsta și în ultimul timp a început să înțelegă că drumul spre Marte poate trece și prin Casa Albă. Nu are atâtea mijloace și bani ca zborul spre Marte și centura de asteoizi să fie o afecere sută la sută particulară. A realizat acest lucru și acum se uită cu mirare, dar mult interes la ”House of Cards”. Mai mult, a început să aibă reacții politice. Pe Twitter a declarat că dacă America se detașează de Tratatul de la Paris, cel cu măsurile ecologice împotriva încălzirii globale, el o să ia serios în considerare renunțarea la postul de consilier prezidențial. Este o mutare politică, urmașul lui Nikola Tesla poate să ajungă în biroul oval, într-un sondaj recent i s-a dat o șansă de succes de 76%. Mult, foarte mult!

 

Dragi lupi, padawni și hobbiți, vă rog să-mi răspundeți la o întrebare. Mai ne-ar tremura fundul, scuzați, dacă România ar avea bomba atomică? Vă spun eu, nu! Mai mult știu exact și precis, cum a fost castrată România de bomba atomică, ca să rămână copilul ploii, o țară fără apărare, de negociat între cei puternici.

 

V-am mai spus că am lucrat, din anul 1978, imediat după cutremur, la ICE Romenergo, (Romelectro, ulterior) care avea în contractare și derulare contractului CANDU, dar și alte sarcini în ceea ce privește materialul radioactiv. Am primit de la prietenii mei din Centrala de Externe o telegramă secretă, din decembrie 1979, astăzi declasificată, pe care o solicitasem:

Cable 1979STATE327279_e : ON DECEMBER 17, ROMANIAN NUCLEAR ENERGY OFFICIAL STEFAN OLARIU AND DIRECTOR OF ROMENERGO STEFAN BARSANESCU MET WITH LEWIS (OES/NT) AND BRADTKE (EUR/EE) TO REVIEW U.S. PROPOSAL ON RELOAD FUEL FOR ROMANIAN TRIGA OUTLINED REF A. U.S. REPS EMPHASIZED THAT, UNDER U.S. PROPOSAL, ROMANIAN AUTHORITIES WOULD HAVE TO NEGOTIATE WITH GENERAL ATOMIC ON PRICE FOR 14 HIGHLY ENRICHED URANIUM (HEU) FUEL CLUSTERS. LEWIS STRESSED THE NEED TO MOVE QUICKLY, ALTHOUGH SOME ADDITIONAL TIME MAY BE AVAILABLE TO WORK OUT HEU FUEL ARRANGEMENTS BECAUSE OF DELAYS IN EFFECTIVE DATE OF NEW NRC REGULATIONS ON HEU CONFIDENTIAL, CONFIDENTIAL, TOP SECRET, PAGE 02 STATE 327279 FACILITIES. LEWIS ALSO EXPRESSED U.S. INTEREST IN FURTHER COOPERATION IN NUCLEAR ENERGY FIELD AND COMMENTED THAT THE JOINT STUDY ON HEU/LEU, SCHEDULED TO BEGIN JANUARY 7, COULD SERVE AS THE BASIS FOR FUTURE COOPERATION.

Telegrama continuă, dar nu am primt aprobarea să o public toată. Ceea ce vă rog să rețineți, dragi lupi, padawani și hobbiți, este că directorul ICE ROMENERGO se află în decembrie 1979 în Washington ca să cumpere material radioactiv înalt îmbogățit. Pentru 14 bombe atomice, spune teoria conspirației. Eu am ajuns, cu treburi, pe 4 decembrie 1979 la Dubai-Deira, așa se numea pe atunci. Pe 15 decembrie am fost solicitat de ambasada noastră din Abu Dhabi să plec urgent, imediat, cu primul avion la Washington, unde mă aștepta directorul meu. Avea nevoie de expertiza mea de inginer energetician și de calitățile mele de diplomat. Lucrurile erau grăbite mult de partea americană.

Am în față o carte, pe care, la Quantico, mi s-a spus că trebuie s-o aibă orie jurnalist de radio, sau tv, care apare on air. Oricând poate apare o defecțiune și în loc de ceva, trebuie să improvizezi. ”Book of Lists” o enciclopedie a faptelor diverse și senzaționale. Eu am ediția din anul 1978. La pagina 99 este lista ”35 countries and their nuclear bomb capabilities” România este pe locul 33, împreună cu Pakistanul, estimându-se că va avea bomba atomică în 7 ani, maximum 10 ani! Adică în anul 1989! Sursa este precizată, Joint Committee on Atomic Energy of US Congress.

Ce s-a întâmplat, cine a castrat România de bomba atomică? Unde sunt cele două bombe atomice fabricate la TRIGA, lângă Pitești? Bune întrebări, la care, poate, o să răspundem altă dată, dacă nu știți deja răspunsurile!

Acum vă rog să mă scuzați, zilele acestea are loc un simpozion internațional. În 2003 și 2004 am luat parte personal, am fost invitat, apoi nu am mai putut să particip, dar organizatorii au găsit soluția, așa că o să fiu prezent prin Skype. Sper să mai aflu lucruri interesante. Sigur că mă folosesc, asta este regula jocului, dar măcar sunt persoane importante și inteligente, nu niște…

Fiind ziua de naștere a frumoasei actrițe brazilience Morena Baccarin, ce poate fi mai potrivit decât să o revăd într-un serial space opera, bine făcut, bine jucat, ”Firefly”. Sau filmul SF de 119 minute ”Serenity”. O să aleg, oricum, sunt chemat pe Skype.

Până atunci să nu uităm că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

HOROSCOP

BERBEC  Astazi ai multe pe cap. Eşti în criză de timp!  Nu dispera, nu vei reusi sa le faci pe toate, dar esti aproape de o soluţie pentru rezolvarea unei probleme sentimentale mai dificile. Eşti bine dispus şi acest lucru îţi atrage bunăvoinţa anturajului. Chiar şi a unor persoane importante din viaţa ta. În a doua parte a zilei, o veste sau o întâlnire care îţi face plăcere.  Este bine să eviţi, daca poţi, subiectele cu caracter delicat. Lămureşte programul tău de astăzi şi unele “răceli” cu partenerii fie că sunt de afaceri sau de amor.

 

TAUR  Oficial, e de bine! Viaţa e o permanentă infruntare de interese, aşa incât trebuie sa dai dovada de multa inteligenta şi sa ai putin noroc în promovarea scopurilor. Astăzi ai! Conjunctura îţi este favorabilă, accelerează! Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. Experienţa acumulata, antrenamentul până la urmă, din discutiile avute in ultimul timp cu colegii şi cu rudele te avantajeaza sa fii elocvent si sa ai ultimul cuvant. Pe de altă parte, viata ta sentimentala nu este suficient de intensă pe cat ai dori. In orice caz, trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţa.

 

GEMENI    Comunicarea este punctul tău forte, dar astăzi nu trebuie sa insişti prea mult cu aceasta abilitate pentru ca să nu zăpăceşti oamenii cu dinamismul tau şi să dai naştere la confuzii. Iluziile pe care ţi le-ai facut in ceea ce privea pregatirea şi performanţa unor persoane din anturajul tau se spulberă azi ca fumul de ţigara! Este luni: zi de cumpărături sau de călătorie, de plecare undeva, cumva, ca să ai timp să rezolvi problemele. Nu-ţi fă nici un program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. Nu ai frică, păstrează speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!

 

RAC  O zi care pare bună şi relaxantă pentru racuşorul sentimental din tine. Iti prieste orice discutie cu cei din jur si faci planuri pentru viitor. Prietenii te ajuta azi făra să-i baţi la cap. Nu accepta cu nici un pret sfaturi garantate si substante ciudate pentru cura ta de slabire, mult sport, multa miscare sunt infinit mai bune. Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Pe de altă parte dragostea ta cea mare are unele acorduri false şi supără la sentimente, de aceea ar trebui sa te intrebi nu cât de mare este, ci pentru cât timp!

 

LEU  Astăzi trebuie să respecţi legile, scrise sau nescrise! Nu încerca să impui anturajului propriul tău sistem de referinţă, ci mai bine respecta regulile jocului ca să obţii ceea ce vrei. Relaţiile cu familia şi anturajul pot sa sufere unele modificari in sensul unei segregatii urmare repetatelor tale declaratii ca vrei sa pleci din ţară. Trebuie să te hotărăşti dacă chiar vrei să emigrezi, să schimbi totul, sau este doar o scuză ca să nu-ţi asumi responsabilităţi. Secretul este că peste tot este la fel, ba în unele locuri este mult mai rău decât în România. Da, dar până şi în Somalia este mai bine, că măcar acolo poţi să împuşti politicianiştii, la liber!  

 

FECIOARĂ  Nu prea ai ţinere de minte în relaţiile sentimentale. Inţelegerile trecute trebuie mereu reinnoite, atat in afaceri cât şi in dragoste, altfel partenerii işi cam "uită obligaţiile"! Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Ai ocazia sa-ţi faci ceva invidii in plus, daca vei relata cu lux de amanunte, in cercul prietenilor, ce ai mai citit în ultimul timp. Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Veşti bune de departe. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil.  Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună. La serviciu sau în societate încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renuntind la strategia, puţin recomandată, mai ales astăzi : "totul sau nimic"!

 

BALANŢĂ  Trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Tenacitatea şi răbdarea aduc succes! O zi foarte potrivita ca sa iei initiative curajoase, atat in domeniul tau de activitate, cât, mai ales, in relaţiile tale sentimentale. Confuzia şi dezordinea sentimentală proprie zodiei pot deveni calităţi poetice, dacă dai dovada de abilitate si nu vorbeşti prea mult! Dar atenţie, nu tot românul este poet! Şi ca burghezul lui Moliere o să constaţi că toată viaţa ai vorbit în proză. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Azi ai chef sa manânci ceva special. In lipsa unor alte satisfactii, dar nu te păcăli singur ca poţi sa slăbeşti mancând mult şi dulce!

 

SCORPION  Ai nevoie de ajutor! Nu prea ai dormit bine şi gândurile nu îţi dau pace. Situaţia pare complicată. Nu ai linişte pentru că eşti şi în urmă cu multe treburi. Fă-ţi un plan, cere sprijin! Ideile tale şi sentimentele sunt azi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Pe plan social, curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi relaţii umane. Te poţi simţi foarte bine!  Nu te repezi, din nou, să faci promisiuni. Şi, mai ales nu cataloga oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu o imagine distorsionată asupra realităţii.

 

SĂGETĂTOR  Zi de cumpărături. Stelele spun să te plimbi prin mall, sau măcar printr-un supermarket local in cautarea unui obiect draguţ, util şi poate chiar şi ieftin. Neapărat ceva de in sau bumbac. Oamenii se schimbă, situaţia se schimbă – nu este bine să încremeneşti în poză! Trebuie să ştii cel mai bine acest lucru! Dar uneori uiţi lucrul acesta, mai ales dacă anturajul este obtuz şi mediocru. Astăzi este o zi benefica semării hârtiilor, contractelor, finalizarii întelegerilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă sau de negociere. Măcar un „addendum”, acolo!

 

CAPRICORN  „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!”  Nu te baga in chestiuni care nu te privesc, mai ales daca e viaţa intimă a unui membru al familiei, sau a unei persoane din anturaj. Primele ore ale dimineţii nu prea îţi sunt prielnice. Evident, cine se scoală de dimineaţă este obosit toată ziua, acesta este adevărul şi proverbul adevărat. Dar cu moderaţie, mai ales în relaţiile cu anturajul şi poate şi cu atenţie la cumpărături, vei evita neplăcerile. Trebuie neaparat să analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun şi să iei imediat măsurile necesare. De asemenea, trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum.  O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului.

 

VĂRSĂTOR Se poate şi mai bine. Viata ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cat ai dori. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile sentimentale. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite. Mai ales dimineaţa, când eşti la muncă sau la şcoală. Astazi ai o imagine care poate fi mult îmbunătăţită, mai ales daca nu te enervezi cand esti contrazis si nu te repezi să dai sentinţe! Nu incerca sa impui anturajului si lumii intregi propriul sistem de referinta, ci mai bine respecta regulile jocului – asta ca sa obţii ceea ce vrei. Repet mereu şi lucrul acesta, poate odată şi odată chiar o să vrei să-l experimentezi, călcând-ţi pe propria vanitate de Vărsător. Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile, de orice sex sau orientare sexuală ai fi.

 

PEŞTI   Astăzi eşti bine-dispus şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot azi poţi primi un răspuns favorabil pentru una dintre problemele la care te gândeşti mult. Perioada zilei de astăzi favorizează în special nativii care activează  în învăţământ şi în comerţ. Stelele iţi recomandă sa nu intri astazi in competitie cu persoane nascute in zodia Berbecului sau a Leului, in general cu semnele de foc. Pe seară un procent dintre nativele din Peşti se gândeşte la o cină festivă, poate în doi. Mâncare libaneză, portugheză sau polineziana, nu chinezească, paste italieneşti, vinuri româneşti şi gin englezesc sunt optiunile tale pentru cina festivă în doi.