Facebook a cenzurat coperta albumului Nirvana, "Nevermind"

Facebook a cenzurat coperta albumului Nirvana, "Nevermind"

Fotografia de pe coperta albumului trupei Nirvana este în continuare, la 20 de ani de la lansarea lui, un motiv de controversă, relatează The Guardian.

Reprezentanţi ai reţelei de socializare au scos poza de pe pagina de Facebook a trupei şi de pe pagina "Nevermind", motivând acţiunea prin faptul că aceasta ar încalca termenii de utilizare ai site-ului, din cauza nudităţii, conform Hollywood Reporter. Pagina "Nevermind" promovează re-editarea albumului cu ocazia împlinirii a două decenii de la apariţia lui. Această ediţie specială va fi lansată pe 27 septembrie.

Coperta albumului înfăţişează un copil mic, gol într-o piscină. Bebeluşul care apare în imagine se numeşte Spencer Elden şi este copilul unui prieten al fotografului care a realizat imaginea pentru copertă. Modelul, acum un tânăr de 20 de ani, este mândru de locul pe care îl ocupă în istoria muzicii rock. El a declarat postului NPR că "este destul de cool" că poza lui se află pe coperta albumului. Materialul, unul din cele mai cunoscute din istoria muzicii, este al doilea al trupei Nirvana şi un mare succes, mai ales datorită unor single-uri ca "Smells Like Teen Spirit" sau "Come as You Are".

Şi la momentul lansării s-a ridicat problema goliciunii copilului, iar directorul artistic a pregătit şi o variantă cenzurată a acesteia. Singurul "compromis" pe care l-a acceptat solistul formaţiei, Kurt Cobain, a fost lipirea unui sticker pe care să scrie: "Dacă eşti ofensat de asta, probabil eşti un pedofil".

Între timp, poza a reapărut pe cele două pagini de Facebook fie datorită fanilor insistenţi, fie din cauza unei greşeli administrative.

Ne puteți urmări și pe Google News