"Făceam sex cu tata să nu sufere copiii"

"Făceam sex cu tata să nu sufere copiii"

Elisabeth Fritzl a vorbit pentru prima oară despre coşmarul pe care l-a trăit în captivitate alături de "monstrul din Amstetten".

Fiica lui Josef Fritzl, Elisabeth, sechestrată şi violată timp de 24 de ani de tatăl său în Amstetten, Austria, a vorbit în premieră despre ororile prin care a trecut în aceşti ani.

Elisabeth Fritzl, acum în vârstă de 42 de ani, a depus recent mărturie în procesul în care tatăl său este acuzat de abuz, viol şi omucidere, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail“.

Potrivit depoziţiei citate de presa britanică, Elisabeth a declarat că, atunci când refuza să facă sex cu Josef Fritzl, acesta devenea foarte violent.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă refuzam să fac sex cu el, aveau de suferit copiii. Ştiam că ne va lovi sau se va purta groaznic cu noi“, povesteşte Elisabeth. Fritzl îşi ameninţ a permanent cu moartea victimele.

„De multe ori ne spunea că poate bloca uşa oricând vrea şi că o să vedem că nu avem nicio şansă să supravieţuim“, a continuat femeia.

Cu toate acestea, ea a încercat să le ofere copiilor o viaţă cât mai normală. Atmosfera se schimba însă de fiecare dată când Josef cobora în pivniţă. „Când era plecat, încercam să ne vedem de viaţa noastră. Dar când era şi el aici, era linişte. Când cobora în pivniţă, încercam numai să supravieţuim“, povesteşte Elisabeth.

Aceasta a declarat că a făcut tot posibilul pentru a-şi proteja copiii de tatăl lor, care devenea tot mai autoritar pe măsură ce aceştia creşteau, iar personalităţile lor începeau să se contureze.

„Când eram la masă, iar cineva ţinea cuţitul greşit sau nu voia să mănânce, îl abuza verbal. Chiar şi atunci când mergeau într-un fel care nu-i plăcea“, a spus Elisabeth. „Când erau mici, nu era nicio problemă, dar pe măsură ce creşteau şi li se dezvolta personalitatea, au apărut problemele“, a explicat aceasta.

Procesul intentat împotriva lui Josef Fritzl este aşteptat la sfârşitul anului, împotriva acestuia putând fi aduse până la 3.000 de acuzaţii de viol, acte de cruzime faţă de minori şi lipsire de libertate.

Deocamdată nu se ştie dacă Fritzl va fi acuzat şi de omucidere în cazul morţii celui de-al şaptelea copil pe care l-a avut cu Elisabeth.

CAZURI SIMILARE

Modelul tatălui incestuos se extinde

Un bărbat de 45 de ani a fost arestat luni în Polonia, după ce şi-a sechestrat şi violat fiica de 21 de ani, pe care a lipsit-o de libertate timp de şase ani, relevă AFP. Însoţită de mama sa, tânăra a declarat poliţiştilor din localitatea Siemiatycze că tatăl ei a început să o violeze încă de la vârsta de 14 ani. În urma violurilor, aceasta a născut doi copii, care au fost daţi spre adopţie. Un caz similar a fost înregistrat în Argentina, unde un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost condamnat recent la închisoare după ce şi-a folosit fiica pe post de sclavă sexuală şi a avut doi copii cu ea. "Când era plecat, încercam să ne vedem de viaţa noastră. Când cobora în pivniţă, încercam numai să supravieţuim.", Elisabeth Fritzl, fiica şi prizoniera lui Josef Fritzl