Fabrică portugheză de ulei, la Lehliu

Fabrică portugheză de ulei, la Lehliu

Compania Prio Food, parte a grupului portughez Martifer, va lansa mâine unitatea de extracţie a uleiurilor vegetale de la Lehliu, judeţul Călăraşi. Investiţia de 93 milioane de euro reprezintă cel mai mare proiect greenfield din România în 2011.

În sectorul producţiei de ulei vegetal, Prio Extracţie reprezintă cea mai mare investiţie a grupului în Europa de Sud-Est şi locul al doilea la nivelul întregii Europe.

La fabrica de la Lehliu, se procesează seminţe de soia, floarea-soarelui, rapiţă şi se va produce ulei vegetal în scopuri industriale şi de consum.

Fabrica are, în prezent, 90 de angajaţi, iar compania intenţionează să crească numărul acestora până la 200.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am început operaţiunile la Lehliu în 2005, prin fabrica de producţie biodiesel şi credem în continuare în potenţialul acestei zone, România fiind un punct strategic de dezvoltare pentru compania noastră şi un centru regional de competenţă", a declarat Carlos Martins, preşedintele Consiliului de Administraţie al Prio Food.

Fabrica are o capacitate de producţie de 316.000 tone de ulei nerafinat pe an şi o capacitate de procesare de 750.000 tone de seminţe.

Jumătate din capacitatea de producţie va fi utilizată la capacităţile proprii – fabrica de biodiesel, care va procesa 100.000 tone de ulei, iar începând cu 2013, 60.000 de tone vor fi rafinate pentru a produce ulei alimentar.