Reporterii noştri vă vor prezenta destinaţiile turistice din ţară şi îi vor aduce în faţa voastră pe cei implicaţi în această industrie.

Dacă vă plac plimbările şi aţi vizitat locuri din ţară sau din străinătate, vă invităm să ne trimiteţi fotografii, imagini video sau impresii de călătorie.

Aveţi propuneri de reportaje sau obiecţii? Atunci scrieţi-ne pe adresa [email protected] sau lăsaţi-ne un comentariu, iar reporterii noştri vă vor răspunde.

Dacă vă place la munte, fie că sunteţi în căutarea unei pensiuni liniştite sau nu vă este frică să vă luaţi cortul, nu trebuie să rataţi rubrica Montan. Reporterii evz.ro vă vor prezenta traseele montane, rezervaţiile naturale, peşterile şi lacurile din România.


Litoral
este o categorie pentru cei care nu se tem de soarele puternic de la mare şi care preferă o dimineaţă petrecută în tihnă, pe şezlong, în locul unui traseu obositor pe cărări de munte. Blamat adesea pentru serviciile şi hotelurile prea scumpe faţă de ceea ce oferă, litoralul românesc are însă o sumedenie de staţiuni, cu avantaje şi dezavantaje, pe care merită să le descoperim împreună.

Între stâncă şi nisip prezintă atracţiile turistice din Delta Dunării, din zonele de podiş, deal şi câmpie. Aici veţi găsi reportaje din locuri mai puţin umblate, precum podgorii, crame sau sate din lunca Dunării.

Oraşe, cultură şi istorie

Celor pasionaţi de turismul urban, le propunem rubrica Turist în oraş, care îi va plimba atât prin oraşele din Transilvania, cunoscute pentru frumoasele pieţe centrale înconjurate de clădiri vechi, cât şi prin localităţile din Moldova sau din sudul ţării. Veţi afla totul despre obiectivele pe care le puteţi vizita acolo, de la muzee şi biserici la parcuri.

Bucăţi de lume este dedicată turismului extern. Vă vom prezenta destinaţii din toată lumea şi vom apela la ajutorul vostru pentru a ne trimite fotografii şi impresii de călătorie: cele mai bune reportaje vor fi publicate sub formă de articole pe site-ul turism.evz.ro.

În categoria Cultural şi religios veţi găsi articole despre muzee, monumente aflate în patrimoniul naţional, locuri şi clădiri istorice, cetăţi şi castele, dar şi despre biserici, mânăstiri sau schituri. Nu vom ignora locurile care ar avea potenţial turistic, dar care au fost lăsate în paragină. Tot aici veţi afla care sunt zonele din România unde tradiţiile şi obiceiurile s-au păstrat şi în ce localităţi ar trebui să mergeţi dacă vreţi să participaţi la festivaluri sau serbări câmpeneşti.

Relaxare versus adrenalină

Dacă sunteţi interesaţi de vacanţe relaxante, în care să vă odihniţi şi să vă trataţi de diferite afecţiuni, nu trebuie să rataţi rubrica Balneoturism, care va conţine reportaje de la staţiunile balneoclimaterice din ţară.

Sport extrem este o rubrică pentru cei care, sătui de concediile tradiţionale, vor să încerce ceva mai spectaculos. Ea va conţine reportaje şi prezentări ale sporturilor extreme ce pot fi practicate în România, ale locurilor unde puteţi merge pentru un zbor cu parapanta sau pentru rafting, precum şi articole utilitare care vă vor informa despre costuri, instructori şi echipamente necesare.

Oameni şi locuri vă aduce aproape figuri inedite întâlnite prin ţară şi poveştile lor.

Categoria Utilitare conţine informaţii despre locuri de cazare, mijloace de transport, drumuri şi obiectivele turistice pe care le puteţi vizita într-o zonă, iar pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în industria turismului sau cu ce fac autorităţile pentru a promova diferite obiective din ţară, vizitaţi rubrica Ştiri, care vă va aduce informaţii la zi.

La Video veţi putea vedea imagini filmate prin lume, atât în România, cât şi în alte ţări, cu destinaţii spectaculoase, cum este pasul El Camino Del Rey, din Spania, unde temerarii vin pentru a-şi testa curajul şi sângele rece.