F1: Kubica a câştigat la Montreal

F1: Kubica a câştigat la Montreal

Polonezul Robert Kubica (BMW Sauber) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 de la Montreal şi a preluat şefia în clasamentul general al piloţilor de la britanicul Lewis Hamilton.

Victoria de ieri este prima din cariera pilotului polonez, şi are loc pe circuitul unde, anul trecut, a suferit un accident deosebit de grav. Locul doi în cursa de la Montreal a fost ocupat de colegul său de la BMW, Nick Heidfeld, iar poziţia a treia de David Coulthard, de la Red Bull-Renault.

Lewis Hamilton, plecat din pole-position, a provocat un accident în care au mai fost implicaţi Nico Rosberg şi Kimi Raikkonen. Abandonul lui Fernando Alonso, cu şapte tururi înainte de final, a completat o etapă plină de surprize şi abandonuri, cursa fiind terminată de doar 13 concurenţi.

Pentru că nu au respectat culoarea roşie a semaforului de la standuri şi au creat accidentul care l-a scos din cursă pe Kimi Raikkonen (Ferrari), Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) şi Nico Rosberg (Williams) au primit fiecare o pedeapsă de 10 locuri pe grila de start de la viitoarea cursă, Marele Premiu al Franţei de la Magny-Cours.

Ne puteți urmări și pe Google News

Robert Kubica conduce în calsamentul piloţilor cu 42 de puncte, fiind urmat de Lewis Hamilton şi Felipe Massa - 38 de puncte, şi de Kimi Raikkonen cu 35 de puncte. În clasamentul constructorilor, Ferrari ocupă prima poziţie cu 73 de puncte, în faţa celor de la BMW - 70 şi McLaren - 53 de puncte.