„Pentru a evita orice fel de neînţelegeri, Ferrari reafirmă că nu va lua parte la Campionatul Mondial de Formula 1 din 2010 în condiţiile impuse de regulamentul adoptat de FIA”, se precizează într-un comunicat al scuderiei de la Maranello.

Anunţul echipei Ferrari a venit la câteva ore după ce FIA a publicat o listă potrivit căreia toate echipele s-au înscris pentru ediţia de anul viitor a Marelui Circ. „După ce grupările au încheiat procesul de înscriere pentru Campionatul 2010 de Formula 1, echipele următoare au fost confirmate: Ferrari, Toro Rosso, Red Bull, Williams, Force India, McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota şi Brawn GP. Lor li se adaugă echipele Campos, USF1 şi Manor, care nu figurează în campionatul 2009”, a precizat FIA, într-un comunicat citat de AFP.

McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota şi Brawn GP s-au înscris pentru viitorul Mondial, dar cu titlul provizoriu, condiţionând participarea de schimbarea unor prevederi ale noului regulament.

FIA a decis să plafoneze la 45 de milioane de euro pe sezon bugetul  pentru fiecare echipă. Grupările care acceptă această măsură vor putea beneficia de anumite avantaje tehnice, lucru care nu va fi permis echipelor ce vor încălca această regulă. Singurele formaţii înscrise fără condiţii în Campionatul Mondial din 2010 sunt Williams şi Force India, care au fost excluse temporar din Asociaţia constructorilor din Formula 1 (FOTA). 

CITIŢI ŞI:

F1: Regulament validat