F1: Ferrari, amendată după victoria controversată de la Hockenheim

F1: Ferrari, amendată după victoria controversată de la Hockenheim

Echipa Ferrari a fost amendată cu 100.000 de dolari, după ce Fernando Alonso a câştigat, în urma unei decizii luate la boxe, Marele Premiu al Germaniei de duminică, rămânând astfel în cursa pentru titlul mondial în Formula 1.

Dublul campion mondial a obţinut a doua victorie cu un monopost Ferrari din carieră, însă forul mondial al sporturilor cu motor a decis că echipa italiană a încălcat reglementările conform cărora strategia echipei nu poate influenţa câştigătorul cursei, cum s-a întâmplat la Hockenheim, unde Felipe Massa l-a lăsat pe Fernando Alonso să îl depăşească.

Organizatorii cursei au trimis un dosar asupra incidentului la Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor pentru evaluare, a anunţat site-ul oficial al Formulei 1. Alonso, care a pornit al doilea pe grila de start, în urma lui Sebastian Vettel (Red Bull), a fost depăşit de Massa, însă brazilianul s-a lăsat depăşit în turul 49 din cele 67. Lui Massa i-a fost comunicat prin radio că este mai lent decât coechipierul său.

Alonso, care a câştigat şi prima etapă a sezonului, în Bahrain, s-a apropiat la 34 de puncte de liderul ierarhiei generale Lewis Hamilton, cu opt curse rămase de disputat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incidentul de la Hockenheim nu este primul de acest fel din istoria Formulei 1. În 2002, Ferrari i-a cerut lui Rubens Barrichello să îl lase pe Michael Schumacher să îl depăşească în etapele finale ale Marelui Premiu al Austriei. Schumacher, care a încheiat pe locul nouă ieri, pe circuitul unde s-a impus de patru ori în carieră, a spus: "Înteleg strategia. Şi eu aş fi făcut la fel. Suntem aici pentru a câştiga campionatul. Toată lumea îşi doreşte asta", a spus germanul în vârstă de 41 de ani.