F1: Echipele au câştigat

F1: Echipele au câştigat

Conflictul dintre Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi Organizaţia Echipelor din Formula 1 (FOTA) a luat sfârşit. FOTA nu va organiza un Campionat Mondial paralel cu cel al FIA, după ce forul internaţional a acceptat ca regulamentul din acest an să fie valabil şi pentru sezonul viitor, informează site-ul Tgcom.it.

Cele două organizaţii au căzut la pace în cadrul Consiliului Mondial de la Paris, desfăşurat astăzi. Acordul prevede şi ca Max Mosley să renunţe, în octombrie, la funcţia de preşedinte al FIA. 

FIA şi FOTA s-au aflat în conflict timp de mai multe săptămâni din cauza unei prevederi impuse de federaţie în regulamentul pentru 2010, potrivit căreia bugetele erau plafonate la 45 de milioane de euro. Regula era opţională, dar grupările care o acceptau puteau folosi la monoposturi anumite tehnologii, care le-ar fi avantajat. Nemulţumite de refuzul lui Mosley de a renunţa la regulamentul adoptat pentru 2010, echipele din FOTA ameninţaseră cu organizarea unui Campionatul Mondial paralel. 

CITIŢI ŞI: "Marea schismă" a echipelor de F1

Ne puteți urmări și pe Google News