Evenimentul Zilei > Actualitate > Explozie într-un bloc din România. Zeci de persoane au fost evacuate
Explozie într-un bloc din România. Zeci de persoane au fost evacuate

Explozie într-un bloc din România. Zeci de persoane au fost evacuate

O explozie care a avut loc în cursul dimineții de duminică, într-un bloc din Baia Mare a distrus patru apartamente.

Din primele informații, gazul s-a acumulat în apartamentul unui bărbat de 62 de ani, iar de aici și până la o explozie în toată regula nu a mai fost decât un pas. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care este prezent la fața locului, a declarat că explozia s-a produs din cauza unui instalator care nu și-a făcut bine treaba. ”Acest instalator a lucrat la aragazul din bucătăria apartamentului unde a avut loc explozia. Am înțeles de la pompieri că instalatorul a muncit prost. În urma exploziei sunt avariate patru apartamente. Noroc că nu este nimeni rănit”, a spus primarul Cherecheș.

Pompierii de la ISU Maramureș au intervenit de urgență și au evacuat 60 de persoane, în marea lor majoritate oameni în vârstă. Pompierii susțin că a avut loc o acumulate mare de gaze, într-o perioadă foarte scurtă de timp și că explozia s-a produs de la sine.

Inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții Maramureș au ajuns la fața locului și se ocupă de studierea structurii de rezistență. Primarul din Baia Mare a mai precizat că toate persoanele evacuate vor fi duse la un adăpost temporar. ”Pentru cele patru familii care au suferit pagube materiale importante, voi propune Consiliului Local alocarea unor sume de bani care să acopere repararea daunelor. Sunt oameni în vârstă cu venituri mai mult decât modeste și treaba noastră acum, este să îi ajutăm”, a mai spus primarul.