Pe 13 ianuarie a acestui an, ziarul britanic Guardian a publicat un articol intitulat „Oamenii de știință folosesc celule stem de broască pentru a construi primii roboți vii”. Şi spune că „Cercetătorii americani au creat primele mașini vii prin asamblarea celulelor de broască africane cu gheare pentru a crea roboţi care se mișcă după bunul plac, exact ca omul. Acestea sunt forme de viață cu totul noi. Nu au existat niciodată pe Pământ „, a spus Michael Levin, directorul Centrului  Allen de la Universitatea Tufts din Medford, Massachusetts.  Cercetarea a fost  finanțată de programul Agenției de Cercetare Avansate a Apărării SUA.

Thomas Douglas, un coleg de cercetare senior al Centrului de Etică Practică din Oxford Uehiro, a declarat: „Există întrebări etice interesante cu privire la statutul moral al acestor xenoboti. În ce moment ar putea fi ființe cu interese care ar trebui protejate? Cred că ar dobândi durearea  dacă ar include țesut neuronal”. Şi atunci se naşte întrebarea: Aceşti Bărbații în Negru (MIB) aparțin acestor organizații secrete?

Să vedem ce știm despre MIB (Men in Black)

Vom începe cu o poveste pe care o evidențiază Gareth Medway: Familia Christiansen din Wildwood, New Jersey, care a văzut un OZN în 22 noiembrie 1966, a fost intervievată de „cel mai ciudat bărbat pe care l-am văzut vreodată”. Purta o haină subțire neagră, care s-a prezentat drept „Micul”. Vorbea cu o voce ascuțită, „subțire”, cu cuvinte și propoziții sacadate ca un computer, „ca și cum ar recita totul din memorie”. Pantalonii lui negri erau prea scurți și „au putut vedea un fir verde lung și gros legat în interiorul piciorului, care a ieșit din șosete dispând sub pantaloni”.

MIB-urile nu seamănă cu Will Smith și Tommy Lee Jones

Sunt filmele tematice cu MIB-uri foarte distractive şi de succes. Încă sunt. Dar, prin prezentarea bărbaților în negru ca angajați ai unei organizații secrete care elimină extratereștrii periculoși, se presupune că sunt oameni, dar nu chiar aşa, pentru că există prea multe întrebări bizare în jurul fenomenului real al MIB.  Întrebări care sugerează cu tărie că bărbații în negru sunt ceva complet diferit. De-a lungul anilor, am abordat mai multe teorii diferite despre ce pot fi MIB-urile. Lista include călătorii în timp, demoni, extratereștri, creaturi interdimensionale și multe altele. Dar, să rămânem concentrați pe unghiul robotului biologic, spune expertul.

MIB-urile par să acționeze ciudat faţă de oameni

„Există problema pielii lor. Mai mulţi oameni care au întâlnit Bărbați în Negru au observat ceva foarte ciudat. În multe cazuri, fețele lor par a fi din plastic. În continuare, Gareth Medway observă că MIB-urile vorbesc în moduri foarte ciudate. El menționează că par să recite „totul din memorie”. Am mai multe astfel de cazuri în fișierele mele. Într-un caz, martorul a spus că MIB-urile nu par să înțeleagă ce spun. În plus, se pune problema modului de cum merg oarecum stângaci și sacadat, cu siguranță acest lucru nu este descris în toate cazurile, dar există mai mult de câteva astfel de rapoarte”.

Mai mult, MIB-urile au o aversiune distinctă față de alimente. Poate dacă MIB-urile sunt roboți biologici, şi își primesc mâncarea într-un mod care este foarte diferit de al nostru. Nimic din toate acestea nu dovedește că MIB-urile sunt roboți biologici. Dar, există teoria extrem de controversată despre aceşti bărbaţi în negru care dau frâu liber celor care consumă poveşti conspiraţioniste….