Evenimentul Zilei > Actualitate > Execuţia unor interlopi. Conţine imagini şocante. Mii de oameni au fost martorii unor scene desprinse din evul mediu
Execuţia unor interlopi. Conţine imagini şocante. Mii de oameni au fost martorii unor scene desprinse din evul mediu

Execuţia unor interlopi. Conţine imagini şocante. Mii de oameni au fost martorii unor scene desprinse din evul mediu

Chinezii au executat din nou traficanţi de droguri în faţa a 10.000 de oameni, transformȃnd aceste pedepse severe într-un adevărat spectacol sinistru. Cu toate acestea, producţia şi traficul de droguri nu se diminuează în această ţară.

China nu cunoaşte mila în ceea ce îi priveşte pe traficanţii de droguri. O cunoscută bandă de dealeri din capitala Chinei a fost prinsă, iar membrii ei, în număr de 13, au fost condamnaţi la moarte în urma unui proces televizat, constituit într-un spectacol sinistru, vizionat de 10.000 de persoane.

Dintre cei 13 condamnaţi, opt au fost îmbarcaţi într-o dubă şi executaţi imediat după audiere, în oraşul sudic Shanwei, Guangdong, decizie severă, de natură a stȃrni replica dură a activiștilor pentru drepturile omului, care au taxat autorităţile drept criminale.

Cei 13 se numără printre 18 persoane care s-au confruntat cu acuzații de droguri, fiind aplicate cinci pedepse cu suspendare, alte cinci fiind amânate. Producerea și vânzarea drogurilor aveau loc în zona criminalizată din partea portuară a oraşului.

În 2015, o mulțime de 38 de dealeri a apărut într-un proces, în fața a 10.000 de spectatori, 13 persoane fiind condamnate la moarte și 3 fiind executate imediat, a raportat Beijing News.

Grupările pentru apărarea drepturilor omului au criticat execuțiile masive, mai ales că ele nu au reușit să împiedice producția ilicită de droguri în regiunea Guangdong ‒ fabrică de droguri din China și cel mai mare producător de metamfetamină din țară.

Agenţiile de ştiri chineze subliniază: “În ciuda faptului că China execută în mod continuu sute, dacă nu chiar mii de oameni pentru infracțiuni legate de consumul de droguri, ţara se confruntă, de fapt, cu o creștere a producției de droguri și a traficului de droguri ‒ ceea ce arată în mod evident limitele actuale cu care ne confruntăm”, conform .thesun.co.uk.