EXCLUSIV: Miză uriaşă în Afacerea "Mită la judecător"

EXCLUSIV: Miză uriaşă în Afacerea "Mită la judecător"

Nicolae Cătălin Șerban a fost adus astăzi în fața judecătorilor. În spatele mitei de la Curtea de Apel București. După audieri, magistrații au hotărât ca acesta să fie arestat preventiv pentru 29 Timişoara se ascunde o afacere de zile. Potrivit surselor EVZ, în dosarul judecătorului timișorean există și doi suspecți cetățeni străini, 1 miliard de euro. Lupta mare s-a dus pe toate fronturile între mai mulţi afacerişti români şi străini care ar fi oferit mita intermediată de directorul Moldomin și șeful Poliției Moldova Nouă, pentru câștigarea a două litigii comerciale, au vrut să pună mâna pe o exploatare cu o miză valoare de milioane un miliard de euro. Aceștia sunt căutați În jurul acestor cercuri de autorități, dar nu se știe dacă se mai află afaceri sunt nume importante din business-ul românesc.

UPDATE 3. Judecătorul Nicolae Cătălin Șerban a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacată prin recurs.

UPDATE 2. După cinci ore de dezbateri, magistrații de la Curtea de Apel București au rămas în pronunțare pe propunerea procurorilor de arestare a lui Șerban Nicoale Călin pentru 29 de zile.

UPDATE. Potrivit surselor EVZ, în dosarul judecătorului timișorean există și doi suspecți cetățeni străini, care ar fi oferit mita intermediată de directorul Moldomin. Nicolae Cătălin Șerban a fost reținut aseară, pentru 24 de ore. Aceleași surse precizează că cei doi cetățeni străini sunt căutați de autorități. Nu se știe dacă aceștia se mai află pe teritoriul României. Avocatul magistratului acuzat de corupție, Gheorghe Mateuț, a confirmat că în dosar sunt vehiculate și numele unor cetățeni străini, despre care a dezvăluit, însă, doar că au nume aparent sârbești, dar ar avea cetățenie elvețiană. Informațiile nu au fost oficial confirmate, până la această oră, de DNA. Vicepreședintele Curții de Apel Timișoara, Nicolae Cătălin Șerban, a fost adus astăzi în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. El este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la două persioane, pentru a rezolva favorabil un dosar. Potrivit surselor EVZ, în dosarul judecătorului timișorean există și doi cetățeni străini, care ar fi oferit mita intermediată de directorul Moldomin și șeful Poliției Moldova Nouă, pentru câștigarea a două litigii comerciale, cu o miză de milioane de euro. 

Ne puteți urmări și pe Google News
  • TOP SECRET: mită la unul din judecătorii de top ai României
  • UPDATE. 50.000 DE EURO ȘPAGĂ. Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, „săltat” de DNA. El a fost reținut pentru 24 de ore