EXCLUSIV EVZ. Cazul maşinii "clonate": Mânărie hoţi - poliţişti

EXCLUSIV EVZ. Cazul maşinii "clonate": Mânărie hoţi - poliţişti

Bărbatul care a depistat că există "o copie" a automobilului său se teme de răzbunarea interlopilor. Anchetatorii susţin că maşina marca Volvo a fost furată din străinătate.

Povestea bucureş­tea­nu­lui care a descoperit o "clonă" a maşinii sale a început în noiembrie, anul trecut. Într-o zi l-a sunat un prieten care era la o spălătorie.

"Mi-a spus: "Văd că eşti cu maşina în service!" Eu eram acasă. "Cum, domle, că maşina ta e aici!". Dar maşina mea era în parcare. Am plecat acolo", a povestit bărbatul, pentru EVZ. La service a găsit un autoturism de acelaşi model, aceeaşi culoare şi acelaşi număr de înmatriculare. A sunat la poliţie: "Au venit şi nu ştiau ce să facă. Cei de la service se eschivau - au spus că în ziua aia au văzut-o prima dată. Ce m-a surprins este că cei care fac ancheta spuneau că am găsit maşina pe o stradă. Nu-i adevărat! Era în curtea service-ului ".

Bărbatul regretă că a postat povestea pe internet şi crede că cei de la service sunt implicaţi în "afacere", protejaţi fiind de complici din poliţie. După incident, el a cerut să i se schimbe plăcuţele de înmatriculare. "Am ales pentru număr literele CRA. M-am gândit c-o să le fie ruşine să meargă cu acest număr. Sper să nu le mai cloneze!".

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii Secţiei 13 au trimis, ieri, dosarul cazului celor două maşini la Serviciul Furturi de Auto. Potrivit anchetatorilor, "sora" maşinii cu acte în regulă nu a fost deschisă. "Nu avem cheile maşinii şi nici cei de la Volovo nu au putut să o deschidă. Nu s-au putut lua amprente din interior", a precizat unul dintre anchetatori. Experţii au constatat însă că patru cifre de la seria motorului au fost modificate. Se aşteaptă acum de la Interpol o listă cu maşinile marca Volvo furate din străinătate. Furată sau făcută din bucăţi

Subcomisarul Marian Iorga, şeful Serviciului Furturi Auto, a declarat că, anul trecut, 100 de maşini furate din afară au fost descoperite în Capitală."Aceste maşini sunt vândute cu preţuri mici, iar plăcuţele sunt ornamentale", a spus Iorga, care nu exclude nici varianta ca maşina să fie construită din bucăţi.

"Problema la noi este că suntem singura ţară din UE care înmatriculează maşini furate, pentru că există cumpărătorul de bună- credinţă". REACŢIE

Proprietarul service-ului auto: "Nu se uită nici dracu’ la maşini!"

"A&M Service Fast" SRL, service-ul lângă care a fost găsită maşina "clonată", este în sectorul 3, pe strada Ilioara.

Proprietarul a declarat, pentru EVZ, că a observat autoturismul în ziua în care a venit poliţia să facă verificările: "Eu am venit la muncă la prânz, pe la unu şi ceva. Nu ştiam de ea. E o curte mare aici, la noi, plină cu maşini. Dacă nu încurcă vreo cale de acces, nu se uită nici dracu’ la maşini!".

Însă bucureşteanul care a făcut plângerea suspectează că există o legătură între patronul service-ului şi "clona", atât timp cât pe rama plăcuţei de înmatriculare scria "A&M Service Fast" şi numărul lor de telefon: "Am avut eu ghinionul ăsta, dar vreau să scap de el. Nu mă mai interesează. Am o familie, am un copil şi nu vreau să mă lupt eu acum şi cu poliţiştii, şi cu interlopii".

El speră însă că, în urma acestei întâmplări, şoferii vor fi atenţi, să nu păţească ca el: "Uitaţi-vă la numerele de înmatriculare! Poate nu prindeţi hoţii, dar măcar vă schimbaţi numerele, ca să nu fiţi victima unor infractori!". ILIOARA, NR.15. Drumul spre service-ul în care a fost găsită mașina CITIŢI ŞI:

  • MAȘINI „CLONATE” ÎN BUCUREȘTI. Un bărbat a găsit copia autoturismului său într-un service din Capitală
  • Hoții care "clonează" autoturisme în București. VEZI cum acționa rețeaua trimisă în judecată pentru astfel de infracțiuni