DIICOT: Mihail Boldea promova legi în interes personal. "M-a băgat în c...t cu cinci - zece ani. Îmi iau mandat de arestare!"

DIICOT: Mihail Boldea promova legi în interes personal. "M-a băgat în c...t cu cinci - zece ani. Îmi iau mandat de arestare!"

Mihail Boldea a fost trimis astăzi în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Parlamentarul este acuzat de înşelăciuni imobiliare, într-un dosar cu prejudiciul de apropae un milion de euro. Potrivit rechizitoriului prin care Mihail Boldea a fost trimis în judecată, acesta a încercat ca, în calitatea sa de deputat, pe de o parte să tergiverseze efectuarea cercetărilor, iar pe de altă parte să reducă accesul la informaţiile de interes public. În acest sens, Mihail Boldea a promovat o iniţiativă legislativă de modificare a Legii nr. 508/2004 privind organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism prin care solicita ca audierea participanţilor şi părţilor în cauzele de competenţa acestei unităţi să fie înregistrată video şi audio, stabilindu-se prin mijloace tehnice data şi ora la care a fost finalizată audierea, iar lipsa înregistrării ataşată semnăturii olografe să atragă nulitatea absolută a probei administrate. Unicul iniţiator al unei legi În acelaşi scop, Mihail Boldea a fost şi unicul iniţiator al unei legi de modificare a Codului penal prin care intenţiona introducerea unei noi infracţiuni potrivit căreia fapta săvârşită de un procuror, judecător, poliţist, jandarm sau orice altă persoană care prin natura funcţiei sale are acces la informaţii din dosarele penale de a divulga, transmite sau a face publice în orice mod, direct sau indirect, date sau informaţii din acele dosare înainte de pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive să fie pedepsită cu închisoarea între 1 şi 5 ani. DIICOT: voia să încetinească ancheta Toate aceste demersuri, susţin procurorii DIICOT, au fost demarate de Mihail Boldea "tocmai cu scopul de a încetini, în mod semnificativ, ancheta penală care se desfăşura în ceea ce priveşte grupul infracţional al cărui lider era, precum şi cu intenţia de a împiedica ajungerea la cunoştinţa publică a faptelor comise, cu scopul de a diminua impactul social al faptelor şi repercutarea gradului concret de pericol pe care acesta şi membrii grupului său infracţional îl reprezintă pentru ordinea publică".

Mihai Boldea vorbeşte cu amicul său, Andrei, despre faptul că foştii tovarăşi l-au turnat la DIICOT. Era momentul în care procurorii făceau primele reţineri în acet dosar. Discuţia telefonică a fost înregistrată la data de 17 martie 2012. Andrei: Nu, eu ştii că te cred pe tine mai degrabă decât pe Bogdan, mă înţelegi? Pentru că are multe, multe, multe, multe minciuni care spune, înţelegi? Mihail Boldea: M-a băgat într-un c…t! Andrei: Da' tu, tu unde eşti acuma? Eşti în Galaţi? Mihail Boldea: Eu sunt acasă, sunt în Galaţi, da. Păi...ne-a reţinut opt ore, m-a reţinut opt ore. Inclusiv Bogdan. Andrei: Şi i-a reţinut pe 24 de ore, sau...Da, 24, şi mâine îi prezintă la arestare. Andrei: Da. Şi el a declarat că tu i-ai dat lui nu ştiu ce pe... Mihail Boldea: Da. Eu i-am dat. Eu i-am dat... Andrei: ...Până la urmă a spus ce...ce-a vrut să spună, înţelegi? Mihail Boldea: Nu...Dar nu este real. Este o super minciună. Andrei: Să avem grijă cu ăsta că ăsta minte de nu se poate! Boldea Mihail: Da, dar problema este că m-a băgat în c...t cu 5 - 10 ani. Îmi iau mandat de arestare. Andrei: Da. Mihail Boldea: Deci eu îmi iau mandat de arestare pe treaba asta. Andrei: Acuma, în perioada asta, nu? Boldea Mihail: Şi ce mai! O să... Mâine îi prezintă pe ăştia la arestare. Andrei: Da? Boldea Mihail: Şi săptămâna viitoare o să ceară ridicarea imunităţii la mine. Da. Andrei: Tu ai reuşit să vorbeşti cu el ceva? Boldea Mihail: Ce să vorbesc cu el? Da' n-aveam ce să vorbesc cu el. La mine treburile erau clare...Da' n-am... Pe cuvântul meu de onoare!Andrei, îţi dau cuvântul meu de om! Mă jur pe viaţa mea! Ca ţiganii mă jur! Andrei: Ştiu, ştiu... (…) Mihail Boldea: Deci eu sunt uimit. Deci o să-mi dea mandat de arestare. Andrei: Săptămâna viitoare, nu? Mihail Boldea: Nu ştiu dacă săptămâna viitoare. În curând. Într-o lună de zile...mă prezintă la arestare şi pe mine. Andrei: Hmm. Mihail Boldea: Deci ce-a, ce-a putut să facă ăsta! Andrei: Tu ştii sigur că el aşa a spus? Mihail Boldea: Am vorbit cu avocatul meu. Andrei: Îhî. Şi el ce-a spus? C-a fost constrâns, sau ce naiba a spus? Mihail Boldea: Nu ştiu. Ce... El când s-a dus acolo, avocatul, el deja era pregătit să dea declaraţii în sensul ăsta. Andrei: Hmm. Mihail Boldea: Înţelegi? Problema este că, băi, nu este real, nu este conform cu realitatea. Andrei: Eu ştiu ce spui, da' tocmai... Aa, pentru că asta... Nu-i real şi nu-i conform cu realitatea, o să se...clarifice la un moment dat şi... Mihail Boldea: Până când...ce să fac...să... Andrei: E vorba de timp. Mihail Boldea: Mi-am distrus viaţa! Andrei: Da. Boldea Mihail: Ce povestim aici? Deci mi-am distrus viaţa! Din cauza idiotului ăsta! Nu-mi vine să cred! Andrei: Da, nu înţeleg ce-a făcut ăsta. Hai să, nu ştiu, să vorbeşti cu el, să reuşeşti cumva să dai de el, să na! Mihail Boldea:...să vorbesc cu el. Deja a dat declaraţie.