Evenimentul Zilei > Economie > EXCLUSIV Astaldi şi Max Boegl vor construi tronsonul Cernavodă-Medgidia
EXCLUSIV Astaldi şi Max Boegl vor construi tronsonul Cernavodă-Medgidia

EXCLUSIV Astaldi şi Max Boegl vor construi tronsonul Cernavodă-Medgidia

Italienii de la Astaldi şi nemţii de la Max Boegl vor construi şi cei circa 20,5 de kilometri de autostradă care vor lega Cernavodă de Medgidia, au declarat pentru "Evenimentul Zilei" surse din piaţă.

Companiile Astaldi şi Max Boegl lucrează şi pe tronsonul Medgidia-Constanţa.
Rezultatul licitaţiei va fi comunicat în mod oficial presei cel mai probabil luni. Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, proiectarea va dura trei luni. „În vara anului viitor se va circula pe o bandă, urmând ca la finalul lui 2012 să putem circula pe ambele benzi”, ne-a declarat Boagiu.

Opt oferte a primit Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru construcţia tronsonului dintre Cernavodă şi Medgidia, după ce lucrările au fost scoase la licitaţie în urma rezilierii constractului cu francezii de la Colas.

Potrivit unui comunicat al CNADNR realizarea celor 20,49 kilometri de autostradă care va lega Cernavodă de Medgidia este estimată la 726,21 milioane de lei (175,6 milioane euro), fără TVA.

Boagiu declara la o vizită anterioară pe Autostrada Soarelui că rezilierea contractului de construcţie a tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia nu a fost o greşeală, deoarece firmele care au depus oferte au cerut şi cu 50% mai puţini bani decât francezii de la Colas.

Află cine a depus oferte.

Şefa de la Transporturi a verificat, astăzi, lucrările efectuate la tronsonul Medgidia-Constanţa (30,82 kilometri), unde la finalul lunii iulie se circula pe o singură bandă. Valoarea contractului semnat de CNADNR cu firmele Astaldi Spa (Italia) şi Max Boegl (Germania) este de 596 de milioane de lei fără TVA, din care contribuţia Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) este de 315 milioane lei, a Guvernului României de 143 milioane lei şi contribuţia Comisiei Europene, prin fondul de coeziune este de 137 milioane lei.

Potrivit ministrului Transporturilor, România are în prezent în lucru circa 273 de kilometri de autostradă. La finalul anului, Boagiu estimează că va da în folosinţă 100-125 de kilometri de autostradă.
„Azi sunt în execuţie 273 de kilometri de autostradă, preconizăm ca la sfârşitul anului acesta să depăşim 100-125 de kilometri, dacă termină aşa cum şi-au asumat cei dinspre Ploieşti”, a explicat ministrul Transporturilor.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: