Principala temă de discuţie în emisiunea moderată de Silviu Sergiu, a fost legată de imaginea pe care premierul Victor Ponta încearcă să si-o construiască, de dur. "Top Gun" Ponta a zburat cu un F16.

LIVE TEXT:

Silviu Sergiu: Încearcă premierul Victor Ponta să îşi construiască imaginea de dur după modelul lui Vladimir Putin?

Tudorel Urianu: Într-o ţară sărăcită ca România, imaginea şi gesturile pe care le afişează Ponta nu pot provoca decât dezgust. Omul care se chinuie să cumpere o pâine subvenţionată când îl vede plesnind de sănătate, nu poate să aprecieze asta. Astfel de gesturi nu fac decât să denote o atitudine de dictator.

Horia Tabacu: M-a pus pe gânduri un editorial a lui Ion Cristoiu, care spunea, mai dur, că premierul nu e tocmai întreg la cap. S-ar putea să nu fie vorba tocmai de strategii elaborate. Pur şi simplu el se simte un răsfăţat al soartei, al ţării, al lumii.

Silviu Sergiu: Doar electoratul domnului Ponta mai crede că interceptările se fac cu microfoane puse sub birou, sub pat. Totul se poate intercepta, un birou de la MAPN este doar de ochii electoratului.

Mircea Marian: Ponta face tot ce poate ca să nu .DNA nu l-a chemat De asta erau necesare nişte interperale cu interpelări în scris, pentru că el nu are nicio problemă să mintă senin. Eu nu cred că un poliţist, ca domnul Tobă, nu îşi va pune în pericol nici cariera, nici libertatea, pentru miniciunile lui Ponta.

Horia Tabacu: Eu am fost foarte mirat că după moartea prinţesei Diana au apărut în presă discuţii private dintre ea şi Prinţul Charles. Asta mi-a întărit convingerea că totul poate fi înregistrat.

Silviu Sergiu: S-ar putea să avem, dacă va ieşi Ponta preşedinte, să avem un personaj cu un comportament dictatorial.

Tudorel Urianu: Faptul că le dezvăluie înainte în presă, face parte din comportamentul lui politic. Dup[ modelul lui Năstase şi

Horia Tabacu: Crin Antonescu, simţindu-se mai neglijat, şi-a dat seama că se poartă ameninţirile cu puşcăria şi a vrut să intre în horă.

Mircea Marian: Eu îl cred pe Antonescu când spune că Victor Ponta i-a ameninţat cu puşcăria. Nu e numai Ponta, e întregul spirit al PSD-ului. În 2006-2007, apărea în stenograme, că discuţia era "Când îl băgăm pe Băsescu la puscărie?".

Silviu Sergiu: Au şanse politicienii din PSD să pună mâna din nou pe SRI şi DNA?

Horia Tabacu: Da, din păcate da. Dacă ieşe Ponta preşedinte, vor lucra la legislaţie să preia controlul.

Puteți adresa întrebări direct pe evz.ro, în secțiunea comentarii a articolului care va prezenta discuțiile din emisiune, pe adresa de mail [email protected] și la telefonul 021.202.2000.

Click AICI pentru a putea vedea emisiunea în direct și apoi înregistrarea, după ora 12.00.