Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ Play cu Turcescu. USR, un monument de ipocrizie pe ruinele Colectiv. „Sictir. Povestea ta? Borăsc”
VIDEO

EVZ Play cu Turcescu. USR, un monument de ipocrizie pe ruinele Colectiv. „Sictir. Povestea ta? Borăsc”

Tragedia de la Colectiv a reintrat în centrul atenției odată cu nominalizarea la Oscar a documentarului "Colectiv" de Alexander Nanau. Însă în proces nu s-a avansat deloc, iar victimele din categoria marilor arși nu au fost nici până acum despăgubite. Pe această suferință se cațără cu cinism USR-iștii.

„O mistificare teribilă, toți USR-iștii și-au pus postări, s-au fotografiat, gargară. O poveste touching, pentru bula lor”, a atras atenția moderatorul Robert Turcescu, care a citit comentariul vitriolant al unei supraviețuitoare de la Colectiv din categoria marilor arși. Corina Gabriela Ioniță a criticat vehement tupeul USR-iștilor, care au făcut comentarii măgulitoare la adresa filmului regizat de Alexander Nanau, distins cu Premiul Publicului european.

Mama voastră de javre oportuniste

Juristă de meserie, tânăra Corina Ioniță a scris pe pagina sa de Facebook: „Sictir. Povestea ta? Borăsc (n.r. – comentariu la postarea Ramonei Strugariu). USR nu are dreptul să ne folosească. Au profitat de vulnerabilitatea noastră, defilând cu noi ca animalele de circ!”. Supraviețuitoarea a adăugat: „Nu am decontat niciun leu din ordonanța lui Vlăduț (n.r. – Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății după căderea guvernului Ponta)”.

„Orice ar spune, o face în mod legitim. Știe ce vorbește, e jurist în instituții serioase”, a remarcat jurnalistul Mirel Curea. Acesta a explicat: „E un tupeu incomensurabil, pe spinarea lor (n.r. – a victimelor Colectiv) a fost dat jos un guvern. E golăneală”.

„Nu s-a schimbat nimic, nimic, nimic. Oamenii mor de la fel. Nu mai zic de proces. S-au cățărat toți. Tragedia este uitată, iar producția premiată. Oamenii ăștia mistifică realitatea. Trăiesc din cartoline pe Facebook și din slogane”, a conchis Turcescu.

Clujeanul Octavian Hoandră a remarcat: „Tot ce înseamnă această durere a fost ca un catalizator pentru ieșirea la suprafață a mizeriilor umane pe care acum îi vedem în Parlament”.

Sursa foto: gov.ro