În această seară, începând cu ora 21.00, TVR va difuza o ediţie specială a emisiunii „O dată în viaţă”, prezentată de Iuliana Tudor. Pe platou se vor afla reprezentanţi ai mass-media, invitaţi cu ocazia Zilei Libertăţii Presei, din 3 mai. Ziarişti de la „Evenimentul zilei” şi „Libertatea” (cotidiene) „Click! pentru femei” şi „Avantaje” (reviste), „Pro TV Magazin” şi „Oblique TV” (ghiduri TV) vor îmbrăca portul popular şi promit să cânte şi să joace pentru a sprijini trei cazuri umanitare.

„Evenimentul zilei” şi „Libertatea” vor intra în competiţie pentru Amalia Gabor, o tânără de 17 ani, orfană de tată, diagnosticată cu o tumoră pe creier. Coşmarul fetei de la Întorsura Buzăului a început acum nouă ani, când tatăl ei a murit în urma unui infarct.

Bolnavă din dragoste de tată

„Soţul meu a plecat la muncă în Iugoslavia, în 2001, înainte de Paşte, iar în septembrie a murit. Ama l-a iubit enorm. După un an, a început să dea semne că ceva nu e în regulă: vomita mereu şi nu putea să-şi îndrepte gâtul. La spital s-a descoperit o tumoră-gigant pe creier. Au urmat clipe de coşmar”, povesteşte mama Amaliei, Aurelia Gabor.

Fetiţa a fost operată la Spitalul „Bagdasar”, din Bucureşti. După câteva luni, tumora a recidivat. A fost operată din nou, dar a rămas cu multiple sechele. „Avea doar 8 ani. Medicii spun că tumora era din naştere şi s-a declanşat la un şoc. Boala a fost foarte agresivă şi a crescut până pe coloană. Medicii nu i-au dat prea multe şanse, operaţia fiind singura şansă”, spune mama Amaliei. După intervenţia chirurgicală, micuţa a făcut Parkinson, diabet insipid, hipotiroidie, iar membrele de pe partea stângă sunt paralizate.

Dar Amalia are un noian de vise, iar la şcoală – numai note de 9 şi 10. Tratamentul şi şedinţele de recuperare costă lunar 500 de lei. Însă venitul mamei, de asistent personal, este de 580 de lei. „E foarte greu. Abia ne ducem traiul, împreună, de pe-o zi pe alta. Îmi vine să urlu că nu pot face mai mult pentru ea!”

Cei care vor să o ajute pe Amalia sunt rugaţi să doneze, cât de puţin, în contul în lei deschis la BRD, sucursala Întorsura Buzăului, pe numele Aurelia Gabor: RO48BRDE150SVO7650041500

De asemea, puteţi suna în redacţia TVR, la 021/305.88.75, unde veţi fi puşi în legătură cu familia fetei.