Evenimentul Zilei > Social > Evenimentul Zilei renunță la print de la 1 ianuarie și se concentrează pe online și TV
Evenimentul Zilei renunță la print de la 1 ianuarie și se concentrează pe online și TV

Evenimentul Zilei renunță la print de la 1 ianuarie și se concentrează pe online și TV

Acționarul majoritar al Editurii Evenimentul Zilei și Capital a anunțat noi direcții de dezvoltare ale trustului mass-media în anul 2019. În principal este vorba despre concentrarea în zona de online și o alianță strategică cu un grup media cu produse complementare, care va duce audiența estimată la o cifră impresionantă: 19 milioane de cititori unici pe lună.

Dan Andronic: „Azi am anunțat în redacție că de la 1 ianuarie nu mai scoatem EvZ – ediția de print. Mulți dintre dvs. nici nu știau că (mai) apărem și pe hârtie, ne citeau doar pe internet. Nu mai există nici o rațiunea economică, iar la cele sentimentale a trebuit să renunțăm.
Ca să înțelegeți, EvZ mai vindea vreo 6-7.000 de exemplare și era mai citit decât Adevărul, Jurnalul Național și România liberă la un loc. Numai că asta însemna foarte puțin, iar dublarea prețului la hârtie peste noapte și înjumătățirea numărului de chioșcuri ne-a arătat că nu mai există nici o șansă. Tot online-ul trebuia să muncescă ca să acopere „gaura” de la print.
Așa că ne vom concentra pe ceea ce avem: evz.ro, capital.ro, Revista Capital, Topurile Capital, Evenimentul Istoric, urmând să investim puternic în EvZ TV, cu Mirel Curea, manager de proiect și EvZ Premium, cu Simona Ionescu, redactor șef.
Structura redacțiilor nu se modifică, iar în companie vor rămâne toți ziariștii.
De altfel, tot de la 1 ianuarie, cel mai probabil vom anunța o alianță strategică cu un alt grup de media, cu produse complementare puternice. Vom deveni cel mai mare grup de media online, cu 19 milioane de cititori unici pe lună, cu vânzări de publicitate și promovare reciprocă.
Cam asta a fost povestea de astăzi. O poveste începută acum 28 de ani, dar care trebuia să se termine. Nu vreau să ajungem să vindem 5-600 de exemplare, așa cum se întâmplă cu publicații cu nume pompos.
Mai bine renunțăm atunci când suntem lideri, decât să ne amăgim degeaba.
Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în EvZ print! Îi așteptăm și pe ei, alături de ceilalți, pe online”.