Evenimentul Zilei > International > Evenimentul Zilei, citat de presa franceză în scandalul expulzării romilor
Evenimentul Zilei, citat de presa franceză în scandalul expulzării romilor

Evenimentul Zilei, citat de presa franceză în scandalul expulzării romilor

Presa franceză a abordat din nou problema expulzării romilor către România, citând un material de opinie din cotidianul Evenimentul Zilei, în care ministrul de externe Teodor Baconschi vorbeşte despre integrarea socială a romilor.

Astfel, ediţiile online ale Liberation, Le Point, L’Express, France 2 şi altele au acordat spaţii ample unei noi dezbateri pe tema care deja a stârnit un val de controverse în Uniunea Europeană.
Site-ul publicaţiei Liberation descrie întâlnirea de astăzi dintre oficialii francezi şi cei români, menţionând luarea de poziţie a ministrului român, în EVZ.
Ziarul reaminteşte de măsurile dure luate împotriva romilor din Franţa, inclusiv dărâmarea taberelor acestora şi trimiterea lor înapoi în România.
Se cere integrarea romilor
Franţa, aspru criticată pentru măsurile acestea, a cerut oficialilor de la Bucureşti să facă un plan de integrare a romilor, potrivit ediţiei online a Le Point. Iar L’Express comentează că aceasta este singura strategie potrivită.
„Acţiunea noastră trebuie să se ghideze, în viziunea mea, după principiile solidarităţii şi ale responsabilităţii. Pentru a fi echitabile, solidaritatea şi responsabilitatea nu pot fi unilaterale. Ele trebuie să fie asumate, în mod subsidiar, de întreaga societate, de la indivizi şi comunităţi până la statele membre ale Uniunii Europene”, mai scrie ziarul, citând comentariul ministrului, din Evz.
Citeşte aici opinia ministrului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: