Europarlamentarul PDL Monica Macovei despre condamnarea lui Năstase: "Este un succes al justiției"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei despre condamnarea lui Năstase: "Este un succes al justiției"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a spus că decizia instanței în cazul fostului premier reprezintă un succes al justiției.

"Este un succes al justiție și o lecție pentru toți politicienii care sunt corupți și care fură. Justiția a pornit, își face treaba, ca atare să le fie frică atunci când fură și când sunt corupți, pentru că merg la închisoare (...). Justiția ar putea fi influențată când e vorba de politicieni, nu de oameni simpli, deci bravo lor, mă refer la judecătorii care condamnă politicieni", a declarat  Monica Macovei, la Digi24. Europarlamentarul PDL a mai spus că aceasta trebuie să fie o lecție pentru toți politicienii corupți și care fură.

"Este vorba de luare de mita în formă continuată, dacă minimalizăm la termopane, e cu atât mai grav deoarece e vorba de un prim-ministru. Dacă ești premier și iei șpagă cu valoare mică e cu atât mai grav, înseamnă că iei oricât și pentru orice", a mai spus Macovei. Adrian Năstase a fost condamnat definitiv astăzi de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian. Paula Jianu a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare.

Ne puteți urmări și pe Google News