EURO 2012: Irlanda, jolly joker-ul de la Euro

EURO 2012: Irlanda, jolly joker-ul de la Euro

Cu toate că sunt antrenați de un septuagenar, „verzii” pot aduce un aer de prospețime turneului final.

Micuţa Irlanda încearcă marea cu degetul în Polonia şi Ucraina. Prezenţi în poate „cea mai catolică” grupă din istoria competiţiei, „verzii” practică un fotbal „muncitoresc”, având în lot o singură stea veritabilă - Robbie Keane, omul care a marcat 53 de goluri în tricolul naţionalei.

Sub bagheta legendarului Giovanni Trapattoni, care la cei 73 de ani ai săi nu mai poate fi surprins de nimic în fotbal, insularii au progresat enorm în ultimii ani, fiind la un mic pas de prezenţa la turneul final al Cupei Mondiale din 2010 (n.r. - memorabil rămâne golul marcat cu mâna de francezul Thierry Henry în barajul de calificare).

În preliminarii, irlandezii au încheiat grupa pe locul doi, în urma Rusiei, dar au obţinut a doua calificare din istorie la Euro, după ce au câştigat un baraj facil, cu Estonia. Selecționata „trifoiului” practică un sistem tactic auster, 4-4-1-1, iar parcursul ei va fi hotărât de cât de bine vor folosi arma contraatacului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Renumiţi pentru şocurile pe care le produc la turneele finale, irlandezii se potrivesc profilului învingătoarelor-surpriză de la Euro (Danemarca - 1992 sau Grecia - 2004). Meciul de debut va fi unul incomod: împotriva Croației. Fotbaliştii irlandezi sunt extrem de motivaţi şi încearcă să redevină favoriţii naţiunii, statut pierdut în dauna rugbiştilor. Pronostic: Eliminată în faza grupelor.

  • Descarcă AICI programul complet al meciurilor la EURO 2012