Eunuc virtual prin Oraşul Interzis

Eunuc virtual prin Oraşul Interzis

Iubitorii de cultură aflaţi la distanţe de mii de kilometri de China, au posibilitatea de a vizita faimosul Oraş Interzis, prin intermediul unui sistem 3D care le va permite, în acelaşi timp, să se costumeze în eunuci, să se întâlnească cu o curtezană, dar şi să participe la viaţa socială a oraşului.

Sistemul atrage deja mii de vizitatori. Aceştia îl pot vedea pe împăratul dinastiei Qiun în timpul cinei sau când antrenează greieri pentru luptă.

"La intrarea în Oraşul Interzis poţi alege să te costumezi într-unul dintre cele nouă costume disponibile, intrând astfel în atmosfera epocii", a precizat John Tolva, managerul de program al IBM.

Softul, dezvoltat în cele mai mici detalii, înfăţişează legiuni de eunuci care au rolul de a păzi faimosul oraş. Vizitatorii virtuali au posibilitatea de a interacţiona cu aceştia.   Cei interesaţi de aspectele intime ale vieţii împăratului au ocazia de a le vedea pe frumoasele care îl servesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iniţiatorii programului, prezentat sub forma unui joc video, speră că pe această cale vor câştiga numeroşi vizitatori reali şi vor păstra astfel China în rândul traseelor turistice de mare interes.

Sursa:Reuters